Sportscars

Sportscars: Wayne Taylor Racing pakt overwinning in straten van Detroit

imsa 27011073

De broers Ricky en Jordan Taylor hebben in een zinderende finale de overwinning behaald in de Chevrolet Sports Car Classic in de straten van Detroit's Belle Isle. De Wayne Taylor Racing Corvette DP van het tweetal raakte beschadigd tijdens een gevecht voor de leiding, maar wist uiteindelijk de concurrentie toch voor te blijven en na 100 minuten de volle winst te pakken.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: IMSA

De race in Detroit werd ontsierd door twee safety car periodes, waarvan de eerste 14 minuten duurde en de tweede 23 minuten. Met nog 27 minuten te gaan werd de race herstart en kon Ricky Taylor zijn leidende positie verdedigen. Joao Barbosa in de Action Express Racing Corvette kwam echter snel dichterbij en in de laatste ronde zette de Portugees zijn Corvette in Turn 3 naast die van Taylor.Taylor raakte de muur en Barbosa pakte de leiding, maar de achterband van Barbosa's auto ging aan flarden en hij spinde waardoor Taylor de leiding weer overnam. Richard Westbrook, die vlak achter het vechtende tweetal reed niet profiteren en eindigde op twee tiende van een seconde als tweede. OAK Racing behaalde met de Morgan-Nissan de derde plaats.

In de GT Daytona klasse ging de overwinning naar de Ferrari 458 Italia van Scuderia Corsa. De vanaf de zevende plek vertrokken Ferrari wist door een snelle pit stop de leiding in de klasse over te nemen en Alessandro Balzan gaf in het tweede deel van de wedstrijd de leiding niet meer uit handen, ondanks constante druk van zijn tegenstanders. De Italiaan kwam uiteindelijk bijna drie tiende voor de Team Seattle/Alex Job Racing Porsche 911 GT America.

Jeroen Bleekemolen eindigde de race in Detroit als 11e. Teamgenoot Ben Keating raakte met de Viper een achterligger en werd daarvoor gestraft. "Net toen ik de auto in was gestapt na de pitstop kregen we een stop en go plus 33 seconde. Dat was erg jammer, want we waren zeker op weg naar een goede klassering," liet Bleekemolen op zijn eigen site weten. "Het toeval wilde dat ik precies voor de leiders de baan op kwam. Daar ben ik ook gefinisht, wat aangeeft dat de snelheid dik in orde was. Uiteindelijk werden we 11e."

Uitslag race:
1. R.Taylor/J.Taylor, Corvette DP, 57 ronden
2. Westbrook/Valiante, Corvette DP, + 0.207s 
3. Yacaman/Pla, Morgan-Nissan, + 8.817s
4. Pew/Negri Jr., Riley-Ford, + 9.713s
5. Sharp/Dalziel, HPD ARX-03b, + 17.718s
6. Barbosa/Fittipaldi, Corvette DP, + 33.286s
7. Brown/van Overbeek, HPD ARX-03b, + 1 ronde
8 Balzan/Westphal, Ferrari 458 Italia, + 1 ronde (1e GTD)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet