IndyCar

Indycar: Will Power wint R1 in Detroit. Graham Rahal schittert

Penske-coureur Will Power heeft in Detroit de eerste Indycar-wedstrijd van dit weekend op zijn naam geschreven. In een 10 ronden durende eindsprint wist hij eerst leider Ryan Briscoe te passeren en wist vervolgens Graham Rahal achter zich te houden.

Tekst Willem J.Staat
Foto's Indycar

Power Detroit

Will Power wint R1 in Detroit
Penske-coureur Will Power bleek in een 10 ronden durende eindsprint in de eerste weekendwedstrijd in Detroit de sterkste man. Voor Power betekende dit zijn 23e Indcar-overwinning en hij komt daarmee volgens de statistieken op gelijk hoogte met Tommy Milton, die eveneens eenzelfde aantal zeges behaalde. Graham Rahal behaalde eindelijk eens een uitstekend wedstrijdresultaat. Het verschil tussen Power en Rahal bedroeg op de finish slechts .3.308e van een seconde.

Will Power: ''Het team heeft uitstekend werk verricht door van onze snelheid gebruik te maken. Het was heel hard werken. Ik ben werkelijk helemaal op. Voor het team, Roger Penske en mij was het een schitterende overwinnning. Uiteindelijk is het ons gelukt om Honda hier te verslaan. Rahal heeft mij werkelijk tot het uiterste gepusht."

Graham Rahal: " Je wilt niet weten wat dit voor het team van de National Guard betekent. Wij hebben werkelijk keihard gewerkt om dit resultaat voor het team van Rahal Letterman te behalen. Voor vandaag denk ik, dat we het nog beter kunnen doen. Ik heb werkelijk veel geleerd. Ik heb er alles aan gedaan om met Power de uitdaging aan te gaan. Wij waren er dichtbij. Niet helemaal. Maar ik ben trots op dit team. De auto was fenomenaal. Wij brengen voor R2 een kleine verandering aan en dan gaat het nog beter. Als ik bij Power een klein foutje had kunnen veroorzaken dan was de race voor mij geweest. Dit is eigenlijk het enige dat ik geprobeerd heb.''

Tony Kanaan eindigde als derde en voor hem betekende dit zijn 66e podiumresultaat en het beste in een stratenwedstrijd sinds Baltimore 2011. Tony Kanaan: "Het team heeft uitstekend werk verricht maar met een derde plek kun je niet blij zijn. Voor ons was het een goede wedstrijd. Wij hadden goede herstarts, pitstops. En bovendien viel de strategie onze kant uit. En dit willlen wij in R2 naar plaats 1 omzetten. Ons auto heeft met Dario en Scott een goede geschiedenis in Detroit in dit willen wij graag zo houden."

Graham Rahal DetroitR1
Mooie opsteker voor Graham Rahal na de Indy 500 waar hij de eerste uitvaller was. In Detroit eindigde hij als tweede in de eerste wedstrijd.


Uitslag
1. (16) Will Power, Dallara-Chevrolet 70 ronden
2. (9) Graham Rahal, Dallara-Honda 70 ronden
3. (8) Tony Kanaan, Dallara-Chevrolet 70 ronden
4. (19) Justin Wilson, Dallara-Honda 70 ronden
5. (1) Helio Castroneves, Dallara-Chevrolet 70 ronden
6. (2) James Hinchcliffe, Dallara-Honda 70 ronden
7. (11) Carlos Munoz, Dallara-Honda 70 ronden
8. (12) Carlos Huertas, Dallara-Honda 70 ronden
9. (20) Charlie Kimball, Dallara-Chevrolet 70 ronden
10. (18) Marco Andretti, Dallara-Honda 70 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet