Acceleration 14

Acceleration: Koppelingsproblemen nekken Nigel Melker

FA1-START-Sunday

Nigel Melker kon zijn prima optredenna zijn zege zaterdag helaas zondag geen vervolg geven. Een kapotte koppeling op de startgrid maakte een vroegtijdig einde aan zijn FA1 race tijdens het mooie Acceleration weekeinde op de Nürburgring.

Tekst en foto's: PR

FA1--Sunday

Nigel Melker was duidelijk teleurgesteld in deze afloop, maar realistisch genoeg om al weer vooruit te kijken: "Toen ik de pitstraat uitreed deed de koppeling het al niet en op de grid hebben we hem nog ontlucht in de hoop dat hij het ging doen, maar helaas. Maar dat hoort bij een mechanische sport. Positief is dat we twee poles hebben gereden en vandaag bijna viertiende sneller dan de nummer 2. We hebben de snelheid en een goede auto. Ik denk dat we elke race kunnen winnen en daarvoor moeten vechten. Ook in Monza over twee weken, waar Team Ghinzani natuurlijk een thuiswedstrijd rijdt."

BORTOLOTTI-PIT-STOP-Sunday

De race eindigde in een overwinning voor de Italiaan Mirko Bortolotti, die zijn teamgenoten Richard Gonda en Sergio Campana achter zich wist te laten. Mirko Bortolotti toonde zich na de race uiteraard opgetogen: "Ik ben echt super tevreden met mijn overwinning hier, want het was niet gemakkelijk nadat ik mij slechts als vierde kwalificeerde.

TEAM-GHINZANI-Sunday

En het is natuurlijk geweldig voor Team Ghinzani, want wij bezetten hier het volledige podium. Nu gaan we naar Monza met het volste vetrouwen om in onze thuiswedstrijd ook een goed resultaat neer te zetten."

FA1 PODIUM-Sunday

Uitslag FA1 – Race 2 – 27 ronden
1. Mirko Bortolotti (I), 43 min 59,853 sec (= gem. 170,77 km/uur)

GONDA--Sunday

2. Richard Gonda (SLO), op 2,067 sec
3. Sergio Canmpana (I), op 14,989 sec

Stand na 6 races:
1. Mirko Bortolotti (I), 123 punten
2. Nigel Melker (NL), 103
3. Sebastian Balthasar (D), 53
4. Richard Gonda (SLO), 52
5. Armando Parente (P), 40

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet