NASCAR

NASCAR: Kyle Larson bezorgt Chip Ganassi verjaardagscadeautje in Nationwide Charlotte

De 21-jarige Kyle Larson heeft met zijn tweede Nationwide-overwinning teambaas Chip Ganassi afgelopen zaterdag een leuk verjaardagscadeautje bezorgd. Ganassi vierde zijn 56e verjaardag met Larson's Nationwide-overwinning op Charlotte en het winnen van de Tag Heuer Pitstop Award door Scott Dixon afgelopen vrijdag.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 duel Larson Elliot

Kyle Larson op weg naar zijn tweede Nationwide-overwinning in Charlotte.

Kyle Larson bezorgt teambaas Chip Ganassi verjaardagscadeautje in Nationwide Charlotte
Met een tweede zege in de Nationwide-series heeft Kyle Larson teambaas Chip Ganassi afgelopen zaterdag een leuk verjaardagscadeautje bezorgd. De 56 jaar oud geworden Ganassi mag deze maand toch al niet klagen. Vorige week won Jamie McMurray de NASCAR All Star, eveneens op Charlotte.

Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Larson er 82 op kop en nam in de 118e ronde definitief de leiding. Kyle Larson: ''Het was mooi om in mijn achteruitkijkspiegels te zien dat de afstand steeds groter werd. Het gebeurt niet vaak dat je de No 22 en No 54 steeds kleiner ziet worden. Voor Ganassi is het sowieso al een prachtige maand. Hij is erop gebrand om met zijn team de Indy 500 te winnen. Maar ook de Coca Cola 600.'''

Bij een herstart 29 ronden voor het einde ging Larson er definitief vandoor. De Nationwide-zege geeft hem wat momentum voor de Coca Cola 600 maar de parameters voor deze wedstrijd zijn totaal anders.

2014 Pitroad Charlote
Prachtig gezicht om te zien. De pitstops op Charlotte. Busch arriveert als eerste.

Keselowski grapte dat hij en Kyle Busch een prachtige wedstrijd hadden maar dat beiden niets in de kast hadden om het Larson echt moeilijk te maken.Kyle Busch was eigenlijk de grote favoriet voor de Nationwide-wedstrijd op Charlotte. Vooral in de beginfase was hij erg sterk, maar na een neutralisatie in de 23e ronde viel Busch naar de 11e plek terug en kwam verrassenderwijs niet meer terug aan de leiding. Eerder op de dag was Busch al met zijn Sprint Cup Toyota gecrasht en start voor de Coca Cola 600 vandaag achteraan het veld. Ook de JGR-Toyota van Matt Kenseth reed in de beginfase erg sterk, maar kwam evenals Busch ook niet meer terug aan de kop. Slechts twaalf auto's wisten in dezelfde ronde te eindigen.

2014 Kenseth openingsfase
Matt Kenseth was sterk in de openignsfase.


Uitslag
1. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
2. Brad Keselowski Ford 200 ronden
3. Kyle Busch Toyota 200 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
5. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
6. Matt Kenseth Toyota 200 ronden
7. Regan Smith Chevrolet 200 ronden
8. Trevor Bayne Ford 200 ronden
9. Chris Buescher Ford 200 ronden
10. Ty Dillon Chevrolet 200 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet