Supercar Challenge

Supercar Challenge: Eerste overwinning voor Grouwels en van der Zwaan in nieuwe Viper

header

Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan hebben de eerste GT-race van de Supercar Challenge powered by Pirelli op de Nurburgring op hun naam geschreven. In een spannende race, waarbij Van der Zwaan en Grouwels constant onder druk stonden van Kelvin Snoeks, trokken zij met hun nieuwe Viper aan het langste eind. Kelvin Snoeks eindigde op de tweede plaats, voor Martin Lanting en Bob Herber. In de GT-divisie ging de overwinning naar Pieter Dubois en Thierry Verstraete, in de GTB-divisie ging de overwinning naar Ferdinand Kool en Max Koebolt.

Tekst en foto's: PR

d1m9364 sgt start race 02

Bij de start van de race was Kelvin Snoeks meteen goed weg. De Volvo-coureur ging in leidende positie door de eerste bocht, gevolgd door Henry Zumbrink en Arjan van der Zwaan. Achter Van der Zwaan lag Bob Herber op de vierde plats, daarachter weer gevolgd door Niels Bouwhuis en Barry Maessen op de posities vijf en zes.

De strijd aan de kop van het veld was meteen vanaf de start spannend. Kelvin Snoeks kwam meteen onder zware druk te staan van Henry Zymbrink en daarachter lagen Arjan van der Zwaan en Bob Herber op de loer.

d1m9563 sgt race-02

Arjan van der Zwaan reed in de kopgroep snelle tijden en kon dan ook in de zevende ronde Henry Zumbrink verschalken. Van der Zwaan zette met zijn Viper daarna koers naar koploper Kelvin Snoeks. Van der Zwaan was ontketend en kon niet veel later ook Snoeks inhalen. Van der Zwaan kon daarna meteen een gat van een paar seconden slaan richting Snoeks. Henry Zumbrink lag ondertussen nog steeds op de derde plaats, voor Bob Herber en Niels Bouwhuis.

d1m9516 sgt race02

Ook na de pitstops was het de RaceArt Viper die op de eerste plaats lag, nu met Roger Grouwels achter het stuur. Grouwels moest meteen alle zeilen bijzetten omdat Kelvin Snoeks snel onderweg was. De Volvo-coureur was per ronde een seconde sneller en reed hierdoor snel het gat naar Grouwels dicht. Achter Snoeks lag Martin Lanting op de derde plaats en Henry Zumbrink op positie vier. Berry van Elk lag na de pitstops verrassenderwijs op de vijfde plaats.

d1m9666 sgt race -02

Grouwels ging hierna ook snellere rondetijden rijden en kon hiermee de snelheid van Snoeks pareren. Het gat tussen dit tweetal bleef tot het einde van de race binnen een seconde, maar Snoeks zag geen kans meer om GRouwels in te halen. De overwinning in de race ging dus naar Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan in de RaceArt SRT Viper GT3-R. De tweede plaats in de race ging naar Kelvin Snoeks en de laatste podiumplaats ging naar Martin Lanting en Bob Herber met de Ferrari 458 GT2. Een opmerkelijke prestatie was er ook voor Berry van Elk, want de BlueBerry-coureur eindigde met zijn Mosler op de vierde plaats. Na de technische problemen van de afgelopen 1,5 jaar eindelijk weer een goed resultaat voor het team.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet