Acceleration 14

Acceleration: Acceleration en SuperCar Challenge samen over de grens

FA1-SchumacherFriday

Dit weekeinde vindt op de Nurburgring de derde ronde plaats van Acceleration 2014. Het is een unieke kans voor de Nederlandse autosportfans om dit mooie circus dicht bij huis in actie te kunnen zien. Zeker nu ook de SuperCar Challenge van de partij is. Een volgepakt programma met niet minder dan 6 spectaculaire raceklasses: de FA1, de MW-V6 Pickups en de Legends van Acceleration 2014 in combinatie met de Superlights, de Super GT/GT/GTB en de Supersport/Sport van de SuperCar Challenge.

Tekst en foto's: PR

Donderdag arriveerden de meeste teams nog met zonnig en warm (28˚C) weer, maar al snel sloeg het weer om en kelderde de temperatuur naar zo'n 13˚C en begon het te stormen en te regenen! Tenten moesten worden vastgebonden aan de racetrailers zodat de wind er geen vat op kon krijgen, maar vrijdagochtend was de storm gaan liggen en wat restte was een natte baan en wat mistroostige omstandigheden. Gedurende de dag vielen er nog een paar buien, maar in de loop van de middag klaarde het weer op.

MELKER-Friday

Gedurende de vrije trainingen in de FA1 klasse was Nigel Melker in de middagsessie er weer goed bij, met een tweede tijd op slechts 0,116 sec van de Italiaan Bortolotti. 's Ochtends reikte de Nederlander niet verder dan de 5e tijd.

GONDA-Friday

Richard Gonda was toen de snelste coureur op de natte baan. Melker, uitkomend voor het Belgische Azerti team bleef de Slovaak Gonda 's middags met een miniem verschil van slechts 0,009 sec voor. Dat belooft zaterdag weer een spannende kwalificatie voor de 550 pk sterke FA1's (de voormalige A1GP auto's).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet