Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Tweede pole van het seizoen voor Jota Sport op Imola

phototheque-2014-Imola-p18o5ar79v10df1c7ettnjlb194c9

Jota Sport zal ook bij de tweede race van de European Le Mans Series vanaf pole position vertrekken. Op het 4,9 kilometer lange Autodromo Enzo e Dino Ferrari was de Portugees Filipe Albuquerque het snelste in de kwalificatie. Albuquerque was in de Zytek Nissan de enige coureur die onder de 1 minuut 24 dook. De 4 Uur van Imola gaat vanmiddag op twee uur van start.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: European Le Mans Series

Net als vorige maand op Silverstone ging ook vandaag Tom Kimber-Smith als eerste het circuit op. De tijden die de Britse coureur liet noteren waren echter niet voldoende voor de pole en de Greaves Motorsport-coureur viel uiteindelijk terug tot de zevende plaats. Nadat Kimber-Smith weer in de pits was teruggekeerd ging het gevecht om pole echt los en vochten Nelson Panciatici, Tristan Gommendy en Filipe Albuquerque om de beste startplek voor vanmiddag.

Albuquerque zette met nog vijf minuten te gaan een 1:34.802 neer, maar deze tijd werd al snel uit de boeken gereden door de Thiriet by TDS Racing Morgan van Tristan Gommendy, die een 1:34.662 liet noteren. Albuquerque besloot met nog maar een paar minuten te gaan nog een keer vol gas te geven en zette uiteindelijk een 1:33.974 neer, genoeg voor de pole position. Gommendy wist zich nog wel te verbeteren, maar slechts met vier duizendste van een seconde. Hij bleef de Alpine-Nissan van Nelson Panciatici daarmee wel voor.

In GTE ging de pole position naar de Kessel Racing Ferrari 458 Italia van de Italiaanse coureur Matteo Cressoni. Cressoni bleef landgenoten Andrea Bertolini (SMP Racing) en Marco Cioci (AF Corse) voor. Cressoni's teamgenoot Giacomo Piccini eindigde de sessie op de vierde plaats.

Formula Racing pakte de GTC pole position. De Deense coureur Mikkel Mac was met zijn Ferrari 458 Italia GT3 sneller dan de AF Corse Ferrari van Cedric Sbirrazzuoli en de SMP Racing Ferrari van Luca Persiani 
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet