Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Jaap van Lagen/Kévin Estre in stromende regen naar tweede zege

MGP 4806

Mochten de deelnemers van de ADAC GT Masters gedacht hebben dat de omstandigheden niet slechter konden dan gisteren, dan kwamen ze bedrogen uit. Dit deerde Jaap van Lagen en Kévin Estre echter niet, want opnieuw snelde het duo in fraaie stijl naar een prachtige overwinning. Van Lagen reed een fenomenale eerste stint waarin de Nederlander oprukte van plaats vier naar één om zijn Porsche met een voorsprong van 2,5 seconden op nummer twee over te geven aan zijn Franse teamgenoot, die de wedstrijd vervolgens solide uitreed. De tweede plaats was voor de Abt Audi van René Rast/Kelvin van der Linde gevolgd door hun teamgenoten Fabian Hamprecht/Nicki Thiim.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Willem J. Staat, Co van der Gragt

In de tweede wedstrijd van de ADAC GT Masters was het de beurt aan de 'pro-rijders' om de start en het eerste deel van de race voor hun rekening te nemen, om daarna het stuur over te geven aan hun 'amateurcollega's'. Daarmee mochten ook de vier Nederlanders meteen in actie komen. Jaap van Lagen, samen met Kévin Estre gisteren winnaar van race één, was ook nu met een vierde plaats de best geklasseerde Nederlander op de startopstelling. Jeroen Bleekemolen had de Corvette op plaats zes gezet, terwijl Wolf Nathan en Peter Kox met een 23ste en 25ste startplaats een zware taak wachtte. De eerste startrij werd op zondag ingenomen door de twee Prosperia C. Abt Racing Audi's R8 LMS ultra van René Rast/Kelvin van der Linde en Nicki Thiim/Fabian Hamprecht, waarbij de eerstgenoemde rijders bij de start achter het stuur zaten. Op plek drie de in de race van zaterdag onder natte omstandigheden zeer snelle PIXUM Team Schubert BMW Z4 GT3 met de sterke rijdersbezetting Dominik Baumann/Claudia Hürtgen.

MGP 4269

Op een extreem natte baan en in de stromende regen werd het veld van 25 GT's op pad gestuurd. Vanaf een vierde plaats maakte Van Lagen zijn bedoelingen al snel duidelijk. Als eerste moest de BMW Z4 van Baumann eraan geloven, waarna de snelle Nederlander meteen de aanval opende op de op een tweede plaats rijdende Audi van Thiim. Bij het opkomen van het rechte stuk zette Van Lagen zijn GW IT Racing Team/Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R in een gewaagde maar fraaie actie naast de Audi en had daarmee achter de leidende Rast de tweede plaats te pakken.

2014 Inhalen Jaap Schubert BMW Z4
Jaap van Lagen passeert de BMW Z4

Per ronde liep de Nederlander vervolgens in op Rast en na een kwartier zat de Porsche aan de bumper van de leidende Audi. Op enige achterstand volgde de Audi van Thiim, terwijl daarachter Baumann het aan de stok had met weer een Prosperia Abt Audi, de auto van Christer Jöns/Markus Winkelhock. Op zes Maximilian Buhk/Maximilian Götz als eerste Mercedes.

2014 Kox 2
Peter Kox valt uit

Na een kleine twintig minuten viel het doek voor Kox, die de Camaro met technische problemen langs de baan moest parkeren. Kort daarna was het ook einde oefening voor Bleekemolen. Nog altijd geplaagd door versnellingsbakproblemen had de Nederlander al machteloos moeten toezien hoe diverse concurrenten hem passeerden om uiteindelijk zijn Corvette de pits in te sturen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet