Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Overwinning voor Van Hooydonk en Wauters

gt3ccb-spa-start2

Met hun fel bevochten overwinning hebben Jeffrey van Hooydonk en Koen Wauters in het voorprogramma van de FIA WEC race op Spa-Francorchamps goede zaken gedaan. Na het uitvallen van Maxime Soulet/Pierre Piron eisten Xavier Maassen en François Perrodo de tweede plaats op. Olivier van Oost en Nicolas Vandierendonck bekroonden hun overstap naar de Cup klasse met een fraaie derde plaats.


Tekst en foto's: PR

gt3ccb-spa-race2

Na de afgetekende overwinning van Carlos Rivas in de tweede sprint race eerder deze dag, leken ten minste vijf inschrijvingen kans te hebben op de overwinning in Spa. Koen Wauters reed de eerste beurt en hij wist tot zijn verplichte pitstop de tweede plaats achter Xavier Maassen vast te houden. Nadat Jeffrey van Hooydonk het stuur van Wauters had overgenomen nestelde hij zich aan de kop van het veld, gevolgd door François Perrodo. Sterk was de opmars van Maxime Soulet, die had overgenomen van Pierre Piron. Hij wist eerst Perrodo voorbij te steken en kon zijn achterstand tot Van Hooydonk bijna goedmaken, toen hij met brandstofproblemen moest opgeven. Zo pakte Perrodo de tweede plaats terug, gevolgd door Olivier van Oost.

In de Challenge klasse zegevierden Didier Grandjean en Sven van Laere, die enkele uren eerder ook de Sprint race in deze klasse had gewonnen. Zij eindigden met minimale voorsprong voor Yves Noël en Fred Caprasse, die ook met hun Mk 1 wagen bewezen uitstekend mee te kunnen komen. Rik Renmans en Wim Meulders maakten het podium compleet.

Het gewicht van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werd nog eens benadrukt door Gérard Neveu, CEO van het FIA WEC, die de races in het voorprogramma prees vanwege hun kwaliteit: "Wij zien dit als een onmisbaar onderdeel van het programma, dat bijdraagt aan de kwaliteit en de aantrekkingskracht van deze dag."



Zijn gelijk werd bewezen door volle tribunes en grote belangstelling voor de VIP ontvangst van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Daar genoten zo'n driehonderd gasten van de sportieve sfeer, de uitstekende verzorging en het zonnige weer. Paul van Splunteren toonde zich namens de importeurs bijzonder tevreden: "Dit is de beste manier om onze heritage, die is verankerd in motorsport, en ook de sportieve ambities van het merk als geheel over de bühne te brengen."

gt3ccb-spa-podium-spa

gt3ccb-spa-podium2-spa


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet