Acceleration 14

Acceleration: Wilhelmus klinkt bij Acceleration 2014 in Navarra

FA1-PODIUM-Saturday

Vandaag viel op het circuit van Navarra de eerste Nederlandse overwinning te vieren bij Acceleration 2014 en dat ook nog bij de meest prestigieuze klasse, de FA1. Hoewel Nigel Melker een moeizame start had van pole position met te veel wielspin maakte hij de verloren gegane plaatsen al in de eerste ronde weer goed en reed hij naar een afgetekende en welverdiende overwinning! Daarbij zette hij de tweevoudige winnaar van vorige week in Portimão, de Italiaan Mirko Bortolotti op ruime achterstand (+ 11,514 sec).


FA1-START-Saturday

Voor deze eerste race van het weekend had Nigel Melker nog wel wat te klagen. Hoewel hij in de tweede kwalificatietraining wederom de snelste tijd liet noteren, zette de wedstrijdleiding hem terug omdat hij buiten de baan zou hebben gereden. Weliswaar tekenden Melker en zijn teambaas Wim Coekelbergs bezwaar aan en konden zij ook op videobeelden aantonen dat er een vergissing in het spel was, maar tot op het moment van publicatie van dit verslag was de straf nog niet ongedaan gemaakt. Of Nigel Melker door dit incident enigszins de concentratie verloor bij de start van race 1 ontkent de snelle Nederlandse coureur: "Nee, het heeft te maken met de afstelling van de koppeling. Ik had inderdaad te veel wielspin en liet mij bij de start verrassen door Bortolotti. Daarna zette ik meteen druk en kon ik hem al halverwege de eerste ronde terug pakken."

FA1-FINISH-Saturday

Daarna bouwde Melker zijn voorsprong gestaag uit: "De auto reed uitstekend en ook de pitstop verliep prima – natuurlijk zijn er altijd nog verbeterpunten, maar overall zijn we tevreden. En voor zondag voor de hoofdrace hebben we ook nog een hele set verse Michelin banden, dus ik heb alle vertrouwen in nog een mooi succes." Mirko Bortolotti liet zich aan het eind van de race nog onder druk zetten door de verrassend sterk rijdende Slovaak Richard Gonda, die op slechts 0,7 seconde achter zijn Team Ghinzani teamgenoot beslag legde op de derde plaats.

BORTOLOTTI-MELKER-Saturday

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet