Acceleration 14

Acceleration 14: Positieve indrukken na eerste Acceleration weekeinde

480 start fa1 7498

Hoewel de harde werkers van de organisatie van Acceleration 2014 zondagavond enigszins vermoeid oogden overheerste een gevoel van trots en tevredenheid of zoals Country Manager Nederland Michael Huis het verwoordde: "We zijn trots, tevreden en moe. Trots omdat we hebben waargemaakt wat we beloofden, tevreden omdat rijders en publiek een top weekeinde hebben gehad en alles veilig is verlopen en moe omdat we als team keihard hebben gewerkt om alles voor elkaar te krijgen!"

Tekst en foto's: PR

De races op zondag waren van tijd tot tijd zeer spannend. Acceleration bood in alle 3 de raceklassen volop strijd en zoals initiatiefnemer Loek Bodelier het verwoordde: "We pakken onze spullen hier in met een tevreden gevoel. Er staat echt iets nieuws en het was daarom spijtig om te zien dat slechts weinigen de weg naar het prachtige circuit in de Algarve wisten te vinden. Zij hebben echt wat gemist. Maar dat zal de komende tijd zeker verbeteren, omdat nu bekend is wat er van Acceleration mag worden verwacht."

480 winnaar 7900

In de hoofdrace van zondag was Nigel Melker tevreden met zijn tweede plaats achter de Italiaan Mirko Bortolotti: "Mijn team (Azerti, red.) runt de FA1 voor het eerste seizoen, terwijl Team Ghinzani van Bortolotti al vanaf de A1GP tijd met deze auto rijdt. Wij hebben in ieder geval aangetoond mee te kunnen komen en de eerste punten veilig gesteld en ik vind het geweldig om deel uit te kunnen maken van Acceleration. De opzet is uniek en de organisatie geweldig."

480 winnaar 7917

Bortolotti was dus ook in deze tweede race van het weekeinde oppermachtig en kwam in de 45 minuten durende race nimmer in problemen. Vandaag ging de derde plaats naar tweevoudig Masters winnaar Felix Rosenqvist, uitkomend voor het team van Performance Racing.

start-pickups

De MW-V6 Pickup Series reden zondag hun derde race van het weekeinde. Die werd ingekort van 40 naar 25 minuten, omdat zaterdag was gebleken dat enkele rijders door de warmte en in sommige gevallen het ontbreken van stuurbekrachtiging moeite hadden om tot het einde van de race snelle rondetijden te realiseren. Danny van Dongen startte vanaf de vijfde plek voortvarend en lag al snel tweede. "Maar in de vierde ronde kreeg ik een licht tikje op mijn achterkant van Carlos Alvarez, ik spinde, de motor sloeg af en ik kreeg hem niet meer aan de praat – einde race en einde kansen op nog een podiumplaats. Maar Acceleration is wel gewoon een geweldig evenement." De Zweed Alx Danielsson won zijn tweede wedstrijd van het weekeinde, met ruime voorsprong op de Ier Eion Murray en de Spanjaard Alvarez. Daniel de Jong werd vierde en amuseerde zich weer net als zaterdag in de MW-V6 Pickup.

pick-up7183

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet