ATS Formel 3 Cup

Formule 3: Derde podium voor Indy Dontje in Oschersleben

Indy Dontje behaalde in Oschersleben zijn derde podium dit weekend. De Nederlander eindigde als derde achter zijn teamgenoot Markus Pommer en de Maleisiër Nabil Jeffry. Dontje was op Oschersleben tevens beste Rookie.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2014 Indy R3
Indy Dontje op weg naar weer een podium op Oschersleben.

Derde podium voor Indy Dontje in Oschersleben
Polesitter Nabil Jeffry nam direct de kop maar werd al in de eerste ronde door de Markus Pommer verslagen. Direct na de chicane ging de Duitser aan de 21-jarige Maleisiër voorbij. De Brit Sam Mcleod vormde voor Dontje geen bedreiging en eindigde als vierde. in de beide andere wedstrijden was hij er telkens in geslaag om de derde plek van zijn concurrenten in de slotfase af te snoepen.


Markus Pommer: "De start was snel en Nabil was niet slecht en heeft een beetje geblokt. Ik wist dat ik hem in de tweede bocht voorbij kon steken en ben gewoon aan hem voorbij gegaan. Toen heb ik twee snelle rondes gereden, maar in het middelste gedeelte van de wedstrijd was Nabil ietsje sneller. Maar ik wist dat je hier niet kunt inhalen en als je dan geen foutje maakt heb je de overwinning in handen."

2014 Pommer R3
Markus Pommer profiteerde van een foutje van de Maleisiër Jeffry en pakte zijn tweede overwinning dit weekend.

Indy Dontje: "Om als beste rookie op het podium te staan is natuurlijk OK. Ik ben er erg blij mee. Ik kon het tempo van de jongens voor mij bijhouden. Misschien niet met de snelste rondetijd. Maar daar werk ik ook aan. Ik ben nog een rookie. Hopelijk kunnen we later in het jaar aanvallen en om posities vechten.

Nabil Jeffry: "Mijn start was erg goed. Ik ben iets te ver naar buiten getrokken. En daarmee was mijn wedstrijd voorbij. Als ik mijn positie had weten te behouden, had ik zeker verder gepusht. Markus zat direct achter mij en mijn Pace was zeker beter. Dit was OK. Dit was natuurlijk pas het eerste wedstrijdweekend. Het is nog een lange weg. Ik wil het kampioenschap winnen."

Indy R3-2 Indy Dontje is nog echt blij met een derde plek.

Uitslag
1. Markus Pommer Dallara F308 Volkswagen 22 ronden 30.10.601
2. Nebil Jeffry Dallara F311 Volkswagen 22 ronden + 0,547 secs.
3. Indy Dontje Dallara F308 Volkswagen 22 ronden + 1.904 secs.
4. Sam McLeod Dallara F311 Volkswagen 22 ronden + 4.375 secs.
5. Weiron Tan Dallara F308 Volkswagen 22 ronden + 14.301 secs.
6. Nicola Sylvest Dallara F309 Volkswagen 22 ronden 14.777 secs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet