Acceleration 14

Acceleration: Nederlanders grossieren in tweede plaatsen bij eerste Acceleration races

startf1 4978

Onder stralende weersomstandigheden – maar met een harde wind – werd op Koningsdag op het circuit van Portimão historie geschreven voor de Nederlandse autosport. De Nederlandse Acceleration organisatie slaagde met glans bij de organisatie van deze nieuwe internationale autosport serie met drie verschillende raceklasses. Daarnaast was dit nieuwe concept ook bijzonder vanwege de live concerten op vrijdag- en zaterdagavond en het vertier dat de bezoekers geboden wordt in de vrij toegankelijke paddock.Allemaal complicerende elementen voor een dergelijk nieuw circus, maar de criticasters kregen geen gelijk want Loek Bodelier en Theo van Kempen slaagden er als geestelijk vaders samen met Henk de Jong toch in om de dit van de grond te krijgen. De wedstrijdleiding, sportcommissarissen en TC genieten een grote inbreng van de KNAF, reden waarom ook KNAF voorzitter Huub Dubbelman aanwezig is. Maar het draait uiteindelijk wat autosport.nl betreft natuurlijk om de eerste races en ook daarin was Nederland vandaag sterk vertegenwoordigd.


Tekst en foto's: PR

bortolotti 5174In de allereerste FA1 race over 20 ronden ging de zege vrijwel onbedreigd naar de Italiaan Mirko Bortolotti met zijn door Team Ghinzani gerunde FA1 op ruim 5 seconden gevolgd door onze landgenoot Nigel Melker (Team Azerti). Hij reed een constante race en lag even aan de leiding toen Bortolotti een ronde eerder zijn verplichte pitstop deed.

winnaar bortolotti 5769

Na de finish ontstond even verwarring toen de auto's in de 'winners circle' stonden (wat gerekend wordt tot het parc ferme) en bij de winnaar de bandenspanning werd gecontroleerd door een monteur van het team. Dat is formeel verboden, maar het team had toestemming gekregen van iemand van de organisatie en daarom werd dit vergrijp voor deze keer door de vingers gezien.

480 felicitaties 4324

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet