Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Jason Bright wint R1 in Pukekohe. Van Gisbergen tweede.

Team Boc-coureur Jason Bright heeft op Pukekohe de eerste wedstrijd van het V8 Supercarweekend op zijn naam geschreven.( In Nieuw Zeeland wordt ANZAC-day gevierd. Anzac day wordt "Down Under" beschouwd als een soort bevrijdingsdag. Tijdens de eerste Wereldoorlog vochten de Austaliërs en Nieuw Zeelanders samen in de slag om Gallipolli in Turkije). Voor Bright een belangrijke reden om te winnen, maar ook het feit dat hij aan het eind van het weekend graag de Jason Richards(zijn voormalige teamgenoot) Memorial Trophy mee naar huis wil nemen. Die wordt toegekend aan de coureur die gedurende het weekend de meeste punten in de ITM Auckland 500 verzamelt.

Tekst: Willem J.Staat
Foto's: Team BOC

-EV04-14-0399
Jason Bright won vandaag de eerste wedstrijd op Pukekohe. Hij wil graag de Jason Richards Trophy voor de tweede maal overall winnen.

Direct bij de start werd polesitter Bright door de Holden van Jamie Whincup verslagen. Na twaalf ronden ging Whincup echter met problemen met de stuurbekrachtiging naar binnen. Jason Bright: "Hoewel Jamie Whincup even een voorsprong in de eerste ronde had, zag het er wel naar uit dat hij al snel moeilijkheden had. Ik wilde wel mijn voorsprong op Shane van Gisbergen behouden." Van Gisbergen eindigde op 1.6 secs.achterstand als tweede. Whincup's Triple Eight teamgenoot Craig Lowndes eindigde als derde en behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Team Holden Racing-coureur James Courtney behaalde met een vierde plek voor de vijfde maal een Top 5 resultaat dit seizoen. Ook bij Erebus zet de opwaartse trend zich voort. Will Davison eindigde in de Top.

FPR-coureur Mark Winterbottom miste nipt een Top 10 klassering Een spectaculaire spin in de kwalificatie leverde slechts een tiende plek op de grid op. In de 32e ronde kwam Winterbottom even iets naast de baan en viel naar de 13e plek terug. DJR-coureur David Wall moest na een crash met Chaz Mostert opgeven. Het team van DJR heeft de organisatie van Pukekohe verzocht om aanpassingen te verrichten. Wall komt voor de rest van het weekend niet meer aan de start.

Uitslag Race 10
1. Jason Bright Holden Commodore VF 40m48.3124s
2. Shane van Gisbergen Holden Commodore VF +1.6796s
3. Craig Lowndes Holden Commodore VF +4.8554s
4. James Courtney Holden Commodore VF +5.5961s
5. Will Davison Mercedes E-Klasse +6.1556s
6. Nick Percat Holden Commodore VF +7.1594s
7. Fabian Coulthard Holden Commodore VF +10.0857s
8. Scott McLaughlin Volvo +13.8858s
9. Garth Tander Holden Commodore VF +17.5205s
10. James Moffat Nissan Altima +18.0826s


-EV04-14-1680
Bright op weg naar de overwinning met SVG in zijn kielzog.


Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet