Supercar Challenge

Formido promoveert naar Supercar Challenge

Formido Kool Koebolt

Formido is al sinds 2007 nauw verbonden met de autosport. Met de start van de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort heeft de snelste bouwmarkt van Nederland die band nu uitgebreid met een geheel nieuwe tak van autosport, de Supercar Challenge. Formido directeur Jan van den Ham is erg blij met deze nieuwe stap: "Met de jaren is onze passie voor autosport alleen maar toegenomen. Nu hebben wij de kans gekregen om samen te werken met de mooiste en snelste racebolides die je kunt bedenken in de Supercar Challenge. Wij kijken er naar uit om onze gasten komend seizoen een trede hoger in de autosport mee te kunnen nemen, het wordt weer een prachtig seizoen."

Tekst en foto's: PR

Formido Audi


In 2007 maakte Formido zijn intrede in de autosport. Als hoofdsponsor van de Formido Swift Cup ondersteunde de Deco Bouwmarkt jong talent dat begon aan een carrière in de autosport. Niemand had destijds kunnen verwachten dat deze populaire opstapklasse zeven seizoenen lang zou racen en vele talentvolle rijders een mooie start zou geven. Menig Formido Swift-coureur is inmiddels succesvol in hogere klassen. Al die jaren bleef Formido de Swift Cup trouw, maar net zoals de Swift-coureurs doorgroeiden is de Supercar Challenge voor Formido een unieke kans om zelf ook naar een hogere klasse te promoveren. Formido ondersteunt de gehele Supercar Challenge, maar dankzij de Formido raamstreamers is dit het meest zichtbaar in de snelle GT-divisie.

Formido JvdHam

Directeur Van den Ham ziet nieuwe kansen in de Supercar Challenge: "In de GT-divisie rijden prachtige raceauto's rond met flink wat vermogen. Deze divisie is onderverdeeld in drie categorieën, Super GT, GT en GTB. Dat is heel eerlijk, want zo strijden coureurs met vergelijkbaar materiaal. Het is machtig om die snelle auto's over de baan te zien racen en het biedt Formido de gelegenheid om ons toch al snelle imago weer een flinke boost te geven. Ik weet zeker dat onze gasten weer met volle teugen zullen genieten van de races met deze unieke auto's, bestuurd door zeer gedreven coureurs."

Formido Dayvtec

In de Supercar Challenge komen elk evenement zo'n 60 auto's aan de start, verdeeld over drie categorieën met elk andere snelheden. Van deze drie categorieën is de GT-divisie de snelste. Aan de start staan bijzondere auto's als de Corvette, Audi R8, Dodge Viper, Volvo S60, Porsche 997, Lamborghini Gallardo en zelfs enkele Ferrari's.

Formido Volvo

Ook de kalender van de Supercar Challenge is zeer interessant, de snelle GT's komen naast eenmaal op Circuit Park Zandvoort ook in actie op de Nürburgring, Spa-Francorchamps, Zolder, Assen en op het Grand Prix circuit van Brands Hatch. "Het kan niet anders dan een bijzonder fraai seizoen worden", blikt Van den Ham vooruit op deze nieuwe stap voor zijn Formido Deco Bouwmarkt.

Formido Porsche

Kalender Supercar Challenge 2014:
21 april - Paasraces Zandvoort
25 mei - Acceleration2014 Nurburgring
8 juni - Euroraces Spa Francorchamps
29 juni - Pirelli Superprix Zolder
3 augustus - GAMMA Racing Day Assen
14 september - Brands Hatch GP track
5 oktober - Racing Festival Spa Francorchamps
19 oktober - Acceleration2014 Finaleraces Assen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet