Clio Cup

Persbericht: Dubbele winst voor Sebastiaan Bleekemolen tijdens Paasraces op Circuit Park Zandvoort

1398104186-sb paasraces

Sebastiaan Bleekemolen is het Nederlandse autosportseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort wist de meervoudig kampioen beide, zeer spannend verlopen races in de nieuwe Clio Cup Benelux op zijn naam te schrijven. "Een perfecte start, zeker omdat de concurrentie zeer wisselend heeft gescoord", aldus een meer dan tevreden winnaar. Melvin de Groot maakte het Team Bleekemolen succes compleet door in race twee naar de derde plaats te rijden. In Frankrijk kwam Jeroen Bleekemolen in actie in de nieuwe Blancpain Sprint Series. Na een snelste tijd in de kwalificatie kende de Nederlander in race één pech, maar eindigde in de tweede wedstrijd na een mooie inhaalrace op plaats zes.

Tekst en foto's: PR

Met de traditionele Paasraces is afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort het nationale autosportseizoen van start gegaan. Veel aandacht ging hierbij uit naar de première van de Clio Cup Benelux. In deze opvolger van de Dutch Renault Clio Cup wordt gestreden met het nieuwste en iets snellere type van de Renault Clio, de Clio 4. Team Bleekemolen is al vele jaren prominent aanwezig in de sterkste en meest competitieve merkencup van ons land, waarbij Sebastiaan Bleekemolen zelfs drie keer de titel in de wacht sleepte. Dit jaar maken Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout), zijn vader Michael Bleekemolen (Aerdenhout) en Melvin de Groot (Amsterdam) deel uit van de succesformatie. En dat Team Bleekemolen de zaken goed voor elkaar had, bleek al snel.

Poleposition
In de kwalificatie voor race één zette Sebastiaan Bleekemolen de beste tijd op de klokken en eindigde Michael Bleekemolen op plaats acht. Een prachtige prestatie leverde De Groot door naar een zevende tijd te rijden. De nieuwe auto van De Groot arriveerde pas vrijdagavond op het circuit en zonder er een meter in gereden te hebben klokte de Team Bleekemolen-piloot meteen een tijd op slechts 0,6 seconde van de poleposition. Eens te meer het bewijs dat de monteurs van het team uitstekend werk hadden geleverd.

Eerste klap
Ook de eerste race leverde meteen succes op. Hoewel Sebastiaan Bleekemolen bij de start een plaatsje moest prijsgeven, lukte het de drievoudig Clio-kampioen om zijn HSU Payroll Services Clio langs de leider te sturen en pakte zo op overtuigende wijze de eerste zege van het seizoen. "Ik had teveel wielspin bij de start waardoor ik iets terugviel. Niels Langeveld verdedigde erg sterk, maar toen hij een foutje maakte, kon ik mijn auto in Bos Uit ernaast zetten. Het was een gewaagde actie maar het lukte", aldus een tevreden winnaar. Met zijn nog nauwelijks ingereden Clio deed ook De Groot het uitstekend. De Team Bleekemolen-piloot leverde fraaie gevechten en legde in de slipstream van nummer vijf beslag op plaats zes. In de strijdende groep was ook Michael Bleekemolen betrokken en passeerde als achtste de finish.

1398104190-podium paasraces r2

Dubbel podium
De tweede race moest Sebastiaan Bleekemolen vanaf startplaats drie beginnen. Omdat de rijder voor hem bleef staan, moest de winnaar van race één uitwijken en verloor nog een plaats. Met een aantal weergaloze inhaalacties wist hij in de daaropvolgende ronden zijn voorliggers te passeren, pakte de leiding en legde beslag op zijn tweede opeenvolgende zege. "Omdat Langeveld bleef staan werd ik gehinderd, remde vervolgens te laat voor de Tarzanbocht, ging dwars en verloor nog een plek. Daarna was het voorzichtig rijden maar wel iedere kans om in te halen pakken. Toen de leider een foutje maakte kon ik er bij het opgaan van de Hunserug naast komen. Richting het Scheivlak was het vervolgens best riskant, maar ik liet hem staan en was erlangs", aldus een tevreden Sebastiaan Bleekemolen na zijn dubbele overwinning. De Groot maakte het succes van Team Bleekemolen compleet, door als tiende gestart na een prachtige race als derde te worden afgevlagd, waardoor hij naast zijn teamgenoot op het podium mocht plaatsnemen. "In de eerste race had ik nog last van onderstuur. Vervolgens hebben we de auto wat aangepast en dat werkte perfect. In de voorlaatste ronde kon je zien aankomen dat het voor me fout zou gaan. Daar kon ik van profiteren en sprong van vijf naar drie. Een heerlijke race", glunderde De Groot.

1398104194-mb paasraces

Michael Bleekemolen beëindigde zijn tweede race op plaats zeven. Door zijn dubbele overwinning is Sebastiaan Bleekemolen ook de trotse aanvoerder van de tussenstand in de Clio Cup Benelux.

Jeroen Bleekemolen ook op pole in de Blancpain Sprint Series
Wat verder van huis, in het Franse Nogaro, kwam Jeroen Bleekemolen in actie. En net zoals Sebastiaan Bleekemolen de primeur had van de eerste pole position in de nieuwe Clio Cup, had zijn jongere broer dat in de nieuwe Blancpain Sprint Series. Bij zijn eerste optreden in de Lamborghini Gallardo FL2 GT3 van GRT Grasser Racing Team zette Jeroen Bleekemolen in deze prestigieuze wedstrijdserie meteen de snelste tijd op de klokken. De jongste racende Bleekemolen nam de start van de eerste (kwalificatie)race voor zijn rekening en gaf de 'Lambo' in tweede positie over aan zijn Oostenrijkse teamgenoot Hari Proczyk. In de strijd werd Proczyk aangetikt en zag daarmee zijn race in de grindbak eindigen. "In de regen was het nog even wennen aan de Lamborghini. Helaas kreeg Hari een tik en zagen we de finish niet en moeten daarom in de tweede race van de laatste plaats starten. We gaan er alles aan doen om naar voren te komen", aldus Jeroen Bleekemolen vanuit Frankrijk. En dat gebeurde dan ook want in de hoofdrace was de Lamborghini opgerukt naar de strijd om plaats drie toen de auto ging inhouden, waardoor de Nederlands Oostenrijkse combinatie genoegen moest nemen met plaats zes. "De snelheid was het hele weekend goed, pole, de snelste ronde in de hoofdrace en van plek zeventien naar zes is gewoon prima. Zonder het voorval van de sprintrace hadden we twee keer op het podium kunnen staan. Enerzijds frustrerend, anderzijds hebben we getoond dat we dit jaar goede dingen kunnen laten zien."

Clio Cup Benelux
Race 1: 1. Sebastiaan Bleekemolen 16 ronden; 2. Jan Muys, op 3.500; 3. Niels Langeveld, op 3.743; 4. Marcel Dekker, op 3.962; 5. Loris Hezemans, op 9.640; 6. Melvin de Groot, op 10.449; 8. Michael Bleekemolen, op 12.170.

Race 2: 1. Sebastiaan Bleekemolen 16 ronden; 2. Marcel Dekker, op 0.196; 3. Melvin de Groot, op 0.375; 4. Jan Muys, op 2.213; 5. Niels Langeveld, op 2.449; 7. Michael Bleekemolen, op 7.873.

Stand na twee races:
1. Sebastiaan Bleekemolen 51; 2. Jan Muys 31; 3. Marcel Dekker 30; 4. Niels Langeveld 27; 5. Melvin de Groot 23; 7. Michael Bleekemolen 10.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet