Clio Cup

Clio Cup Benelux: Sebastiaan Bleekemolen pakt eerste Clio Cup Benelux-pole

480 drie rijders 8944

Sebastiaan Bleekemolen gaat de geschiedenisboeken in als de eerste polesitter in de nieuwe Clio Cup Benelux. De routinier en meervoudig kampioen pakte halverwege de kwalificatie de snelste tijd af van een andere voormalig titelhouder, Niels Langeveld. Dat ervaring ook in de nieuwe Clio zeer belangrijk is, blijkt uit de top drie die werd volgemaakt door Robert van den Berg. Snelste rijder in de Cup Challenge, de aparte klasse voor Clio's van het vorige model, was de jongere broer van Robert, Benjamin van den Berg. Op basis van de één-na-snelste ronde mag Langeveld race twee van poleposition vertrekken, gevolgd door Robert van den Berg en Sebastiaan Bleekemolen.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt

sebastiaan 8931

Een primeur tijdens de Paasraces is de aftrap van de nieuwe Clio Cup Benelux, de opvolger van de alom bekende Dutch Renault Clio Cup. Naast de twaalf nieuwe Clio's van het type vier zijn er ook nog zeven van het vorige model waardoor er een mooi veld van 19 auto's aan de eerste kwalificatie begon. Helaas niet van de partij Maurits Sandberg die last heeft van een slijmbeursontsteking en Marco Ditzel.

Voor Melvin de Groot waren het zelfs zijn allereerste meters aangezien zijn auto pas gisterenavond vanuit Frankrijk arriveerde. Halverwege de kwalificatie werd de lijst aangevoerd door de in de Renaults teruggekeerde Niels Langeveld, gevolgd door Robert van den Berg en Sebastiaan Bleekemolen. Snelste in de Challenge was op dat moment Maurits Werkoven.

480 langeveld 8808

In de laatste minuten werd de volgorde nog flink door elkaar geschud, al bleven de Clio-routiniers toch wel de boventoon voeren. Uiteindelijk was het Sebastiaan Bleekemolen die met 1.56.283 de poleposition voor zich opeiste, gevolgd door Langeveld, Robert van den Berg, regerend kampioen Marcel Dekker en diens teamgenoot Jan Muys.

480 van den berg 8936

De Groot voelde zich blijkbaar snel vertrouwd met zijn nieuwe auto, wat natuurlijk ook veel zegt over het goede werk van de Team Bleekemolen-monteurs. Na een paar voorzichtige ronden schoot De Groot in één keer naar plaats zeven, nog voor zijn teamgenoot Michael Bleekemolen. Een keurige prestatie leverde ook autorensportdebutant Loris Hezemans door zijn Clio naar de negende plaats te sturen. Met maar liefst negen auto's binnen 0,8 seconden zijn de onderlinge verschillen ook in de nieuwe Clio's weer klein. Op basis van de één-na-snelste ronde ging de poleposition voor race twee naar Langeveld, voor Robert van den Berg en Sebastiaan Bleekemolen.

480 benjamin 8834

In de Clio Challenge pakte de uit de Formido Swift Cup overgestapte Benjamin van den Berg met een keurige elfde plaats algemeen voor beide races de poleposition. Op plaats twee Wilbert van den Burg en op drie de ook al uit de Swifts afkomstige Maurits Werkhoven.

Uitslag kwalificatie Clio Cup Benelux
Paasraces, zaterdag 19 april 2014, Circuit Park Zandvoort
1. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) in 1:56.283
2. Niels Langeveld (Certainty Racing Team) + 0.038
3. Robert van den Berg (Harders Plaza Racing) + 0.083
4. Marcel Dekker (Dekker Racing) + 0.164
5. Jan Muys (Dekker Racing) + 0.169
6. Max Braams (Equipe Verschuur) + 0.646
7. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 0.684
8. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 0.687
9. Loris Hezemans (Hezemans) + 0.715
10. Alain Mossinkoff (Certainty Racing Team) + 1.002
11. Benjamin van den Berg (Harders Plaza Racing) + 1.531 (Clio Challenge)
12. Jelle Beelen (Equipe Verschuur) + 1.533
13. Wilbert van den Burg (Wilbert van den Burg) + 1.723 (Clio Challenge)
14. Maurits Werkhoven (Certainty Racing Team) + 1.850 (Clio Challenge)
15. Peter Schreurs (BS Motorsport) + 2.366 (Clio Challenge)
16. Niels Kool (Kool Racing) + 2.451
17. Marcel van de Maat (BS Motorsport) + 2.468 (Clio Challenge)
18. Martijn Kool (Kool Racing) + 3.737 (Clio Challenge)
19. Stan van Oord (Certainty Racing Team) + 3.849 (Clio Challenge)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet