NASCAR

NASCAR: Tweede achtereenvolgende Nationwide-zege voor Chase Elliott in Darlington

De jonge Chase Elliott behaalde in Darlington na vorige week in Texas zijn tweede achtereenvolgende Nationwide-overwinning. Maar eigenlijk is Elliott meer op zijn schoolexamens geconcentreerd dan op het racen. Voor de toekomst zijn de verwachtingen van teambaas Dale Earnhardt Jr. dan hooggespannen.

Tekt Willem J. Staat
Foto NASCAR

Darlington NNSRace 0411146

Chase Elliott zou wel eens een hele grote kunnen worden. Een naam om goed in de gaten te houden.

Tweede achtereenvolgende Nationwide-zege voor Chase Elliott
De pas 18-jarige Chase Elliott behaalde één week na Texas zijn tweede achtereenvolgende Nationwide-overwinning in Darlington. Kyle Busch leek de eindzege al in zijn zak te hebben toen een spin van een andere deelnemer voor een allerlaatste neutralisatie in Darlington zorgde. Het betekende voor iedereen een allerlaatste shoot-out. Na deze laatste stop kwam Elliott Sadler vanuit 8e positie binnenkomend met twee nieuwe banden als eerste de pits uit. Chase Elliott had besloten om vier nieuwe banden te laten monteren. Bij de allerlaatste herstart ging Elliott er flink tegenaan en zat bovenop Sadler's bumper. Toen Sadler iets onderstuurd(loose) raakte ging Elliott zonder zijn tegenstander te raken, direct aan de Toyota voorbij en pakte zijn tweede seizoenszege. Chase Elliott: "Dit was gewoon crazy. Van de 147 ronden tellende wedstrijd reed Elliott er 52 op kop en Kyle Busch 84.

Elliott die dit jaar nog zijn schoolexamens moet doen, is nog niet volledig op het racen geconcentreerd. JR Motorsports Teambaas Dale Earnhardt Jr. "Wacht maar totdat hij van school af is. Dan staat ons nog wat te wachten. Hij ligt nu al voor op zijn schema's. Wij willen hem graag behouden. Vader Bill Elliott won maar liefst vijfmaal op Darlington en kreeg de bijnaam "Million Dollar Bill" omdat hij hier in 1985 de Winston Million Bonus won.

Darlington Chase 041114 PitStop
Succesvolle pitstop voor Chase Elliott in Darlington.

Uitslag
1. Chase Elliott Chevrolet 147 ronden
2. Elliott Sadler Toyota 147 ronden
3. Matt Kenseth Toyota 147 ronden
4. Kyle Busch Toyota 147 ronden
5. Joey Logano Ford 147 ronden
6. Kyle Larson Chevrolet 147 ronden
7. Kevin Harvick Chevrolet 147 ronden
8. Regan Smtih Chevrolet 147 ronden
9. Trevor Bayne Ford 147 ronden
10. Ty Dillon Chevrolet 147 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet