Acceleration 14

Acceleration: 15 coureurs testen in MW-V6 Pickups op Zandvoort

pickup art 2

Nadat in maart diverse coureurs op het circuit van Valencia de Pickup al aan de tand mochten voelen was het vandaag op Circuit Park Zandvoort nummertje trekken voor de rijders die op de test waren afgekomen. Niet minder dan 15 rijders popelden om achter het stuur van de 325 Pk sterke MW-V6 plaats te nemen. Maar ook over de andere onderdelen van Acceleration had countrymanager Michael Huis goed nieuws: Alle beschikbare raceklare FA1's zullen in Portugal bemand zijn, ook de Legends komen met een mooi veld en alle artiesten voor de muziekevenementen zijn al voor het hele jaar geboekt. Niets lijkt een mooie start op 25 april in Portimão in de weg te staan!

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus en Marco Antheunisse

zandvoort michael huis


Countrymanager Nederland Michael Huis maakt het de aanwezigen direct duidelijk dat Acceleration er klaar voor is. "Alle artiesten voor de muzikale acts zijn geboekt, op 18 tv-zenders, waaronder Sport1, Motors tv en Fox, is zendtijd ingekocht en alle uitzendingen worden door een eigen productieteam gemaakt. Daarmee willen wij ook onze partners bedienen, die zo een op maat gemaakte film over een event door ons kunnen laten maken. De kalender staat, in elk land is een countrymanager aangesteld die de eigen markt goed kent en het raceformat is duidelijk. We popelen om te beginnen", vertelt Huis die duidelijk zeer gedreven en vol vertrouwen is over 'zijn' Acceleration.

pickup zandvoort a

MW-V6 Pickup
Autosportliefhebbers kennen ongetwijfeld de BRL-V6 nog wel, de klasse waarin veel Nederlandse topcoureurs geweldige races reden. Altijd spectaculair, maar een auto zonder stuurbekrachtiging en dus zeer zwaar om in te racen. De bijzondere Hoosier 'ballonband' maakte het een aparte beleving om er in te rijden en niet iedereen kon met dat rubber goed overweg.

pickup zandvoort onboard

Opbouw auto
Wie de MW-V6 Pickup ziet zal enkele parallellen zien, maar wanneer je kijkt naar de details blijft daarvan weinig over. Zo is het Weytech BRL-chasis weliswaar gebruikt, vanwege de homologatie en het ontbreken van tijd om een geheel nieuw chassis te ontwikkelen. Maar verder is de auto volledig opnieuw opgebouwd. Er is een nieuw koetswerk, waarbij gekozen is voor de vooral in USA zeer geliefde Pickup. De auto wordt aangedreven door een 4.0 V6 Ford motor met 325 Pk en staat op Michelin slicks. Een logische keuze, want Michelin is bandenpartner van Acceleration en ook de andere klassen gebruiken Michelin rubber.

pickup zandvoort bandenwiss

Raceformat
Recent is het raceformat voor de Pickups iets bijgesteld, vanwege de mogelijkheid om twee rijders in te kunnen zetten. Tijdens elk Acceleration event zal de Pickup naast twee vrije trainingen en twee kwalificaties nu drie (in plaats van twee) races rijden; Er komen twee sprintraces van elk 25 minuten en race van 40 minuten met verplichte pitstop. Zo kunnen beide rijders op een auto punten scoren en in aanmerking komen voor de prijzen.

pickup zandvoort c

Mooie prijs
Voor de MW-V6 kampioen 2014 ligt een mooie prijs in het verschiet. De beste Pick-up-coureur heeft de keuze uit budget voor een half seizoen deelname aan Acceleration 2015 in de FA1 of een volledig budget voor MW-V6 Pickup 2015. Welke keuze de winnaar ook maakt, hij of zij mag in elk geval de FA1 aan de tand voelen tijdens een testdag.

pickup zandvoort bertdeheus

Interesse
Veel coureurs waren naar Zandvoort gekomen om de MW-V6 Pickup te beleven. Zo zagen Maik Barten, Henry Zumbrink, Dennis Retera, Kelvin Snoeks, Joris en Bas Schouten, Joey van Splunteren, Danny van Dongen, Bert de Heus en enkele anderen in de auto in actie komen.

pickup jessica claire

Organisatie
Naast de raceklassen en muziekacts staat ook de Acceleration-organisatie. In Nederland is Claire Dubbelman (op onderstaande foto links) het aanspreekpunt voor de FA1 en Jessica Keller (rechts) voor de MW-V6 Pickups.

claire jessica 

Beide dames beschikken over jarenlange ervaring in de autosport en hebben de touwtjes strak in handen. Michael Huis is countrymanager Nederland en voelt zich in die positie als een vis in het water.

michael huis

"In 2000 raakte ik via de DNRT besmet met het racevirus. In een BMW E30 deed ik mee in de Sportklasse en maakte telkens een stapje. Zo kwam ik in contact met Saker en daarmee ook met Bas Koeten Racing. In die tijd merkte ik ook dat mijn passie en tevens kracht ligt in het koppelen van partijen. Ik werkte in 2005 bij het bedrijf Autotaalglas, dat Christian Albers sponsorde. Een ander sponsor van Christian was Veronica Magazine. Ik heb toen beide partijen bij elkaar gebracht met als resultaat een actie in Veronica Magazine waarbij de lezers – honderdduizenden in die tijd- een rit konden winnen als passagier van Albers in een Saker. Dat werd een gigantisch succes en dat is precies wat ik leuk vind om te organiseren. Ik hoop ook bij Acceleration mooie acties te kunnen realiseren. Alle ingrediënten voor succes zijn in elk geval aanwezig, dus ik popel om echt te gaan beginnen met de events."

Voor meer informatie over de Acceleration testdagen op Valencia kan contact worden opgenomen met countrymanager Nederland Michael Huis: m.huis@accelerationevents.com

Voor specifieke info over de MW-V6 Pickup series is de contactpersoon Jessica Keller: j.keller@accelerationevents.com

Voor specifieke info over de FA1 is de contactpersoon Claire Dubbelman: c.dubbelman@accelerationevents.com

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet