NASCAR

NASCAR: Tiener Chase Elliott wint Nationwide Texas

De jonge Chase Elliott behaalde al na zes starts in de Nationwide-series afgelopen vrijdagavond zijn allereerste overwinning voor het team van JR Motorsports. De geroutineerde Kyle Busch eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 Chase Elliott finish
Chase Elliott wint zijn allereerste Nationwide-wedstrijd.


Tiener Chase Elliott wint Nationwide Texas
Met een indrukwekkende inhaalmanoeuvre ging Elliott op de Texas Motor Speedway 23 ronden voor het einde aan veteraan Kevin Harvick voorbij en pakte in zijn zesde Nationwide-wedstrijd definitief de leiding. Elliott rijdt met het startnummer 9 waarmee zijn vader in 1988 de Sprint Cup op zijn naam schreef. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed de jeugdige Elliott 38 ronden aan de leiding en rekende in de wedstrijd zelfs genadeloos af met teambaas Dale Earnhardt Jr. Die had het nakijken. Kyle Busch, die maar liefst 65 Nationwide-wedstrijden op zijn naam schreef verklaarde dat hij er een hekel aan had om te verliezen maar dat het toch wel ontzettend "cool" was om de jonge generatie te zien winnen. Kyle Larson eindigde als derde.

Larson: "Het ging er behoorlijk wild aan toe. Hij moet een extreem goede run gehad hebben waarbij hij Harvick's spatbord raakte waardoor diens auto "loose"(onderstuurd) werd. Vanaf toen moet hij geweten hebben dat hij, tenzij er een neutralisatie zou komen, kon winnen. Vader Bill Elliott was er altijd van overtuigd dat junior kon winnen. Maandagochtend zit de jonge Chase Jr. weer met zijn neus in de schoolboeken. "I do not like Mondays" verklaarde de jeugdige winnaar na zijn overwinning in Texas.

nascar tms speedingtoread 040414 1
De jonge Whitney Thomason maakte dit schitterende ontwerp in een desginwedstrijd voor modelautootjes.

Uitslag
1. Chase Elliott Chevrolet 200 ronden
2. Kyle Busch Toyota 200 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
5. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 200 ronden
6. Matt Kenseth Toyota 200 ronden
7. Regan Smith Chevrolet 200 ronden
8. Ryan Blaney Ford 200 ronden
9. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
10.Elliott Sadler Toyota 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet