IndyCar

Indycar: Winnaar Will Power maakt zich niet populair na herstart in St. Petersburg

Penske-coureur Will Power behaalde op het stratencircuit van St. Petersburg zijn 22e Indycar-overwinning in 122 starts. Oud kampioen Ryan Hunter Reay eindigde als tweede. Na de laatste herstart maakte Power zich bepaald niet populair bij zijn collega's.Juan Pablo Montoya was redelijk tevreden over zijn comeback.

Tekst Willem J.Staat
Foto's Indycar


Will Power St. Petersburg 22e Indycar-overwinning voor Penske-coureur Will Power in St. Petersburg. Hij
maakte zich bij de laatste herstart niet erg populair bij zijn collega's.

Winnaar Will Power maakt zich niet populair na herstart in St. Petersburg
De wedstrijd in St. Petersburg kende slechts twee korte neutralisaties en Penske-coureur Will Power maakte zich na de eerste herstart in de 82e ronde niet bepaald geliefd bij zijn collega's. Beide Penske-Dallara Honda's voerden het veld aan, Power reed erg langzaam door de laatste bocht, vertraagde en accelereerde vervolgens voluit. Teamgenoot Helio Castroneves wist ternauwernood een aanrijding te vermijden maar andere coureurs waren niet zo gelukkig. Debutant Jack Hawksworth werd van achteren geraakt en schakelde daarbij Marco Andretti uit. De Andretti-clan was niet bepaald gecharmeerd van Power's "move". "Hij deed het gewoon expres" riepen beiden in koor. Zij kregen daarbij zelfs nog steun van Power's teamgenoot Helio Castroneves. "Dit deed ik toen ik jong was" verklaarde de Braziliaan. Power verklaarde dat er nog voor de herstartzone het commando "groen" gegeven werd. Ook was het een "move" om de agressiviteit van Castroneves te temperen. "Helio bleef gewoon niet op zijn plaats toen ik van het gas ging" aldus Power. In 2013 gebeurde hetzelfde en toen pakte Helio Castroneves de overwinning in St. Petersburg.

Will Power: "Dit ging dit jaar absoluut niet gebeuren. Hij bleef niet op zijn plek en probeerde gewoon te vroeg op het gas te gaan. Ik probeerde hem dit duidelijk te maken door iets van het gas te gaan en toen gas te geven."

St. Petersburg
Start in St. Petersburg.

Helio Castroneves: "Hij deed gewoon wat hij moest doen. Ik had het niet verwacht want ik verwachtte constante snelheid en die had ik niet. Maar ik heb vandaag mijn lesje geleerd."

Polesitter Takuma Sato reed van de 110 ronden tellende wedstrijd ruim dertig ronden aan de leiding en eindigde als zevende. Juan Pablo Montoya begon als 18e aan de wedstrijd en eindigde als 15e. Toch was de Colombiaan tevreden. "Ik dacht wel dat het goed ging. Heb alleen iets teveel van mijn achterbanden opgerookt. Ik heb mensen ingehaald en zij hebben mij weer ingehaald. Ik dacht niet dat het er slecht uitzag. Maar als wij straks naar de ovals gaan heb ik wel zeven jaar ervaring en dit kan mij dan tegen de concurrentie goed van pas komen." Zeven verschillende teams eindigden in de Top 10.

Takuma Sato Race
Takuma Sato wist zijn pole niet in een overwinning te verzilveren.

Uitslag
1. Will Power Dallara Chevrolet 110 ronden
2. Ryan Hunter Reay Dallara Honda 110 ronden
3. Helio Castroneves Dallara Chevrolet 110 ronden
4. Scott Dixon Dallara Chevrolet 110 ronden
5. Simon Pagenaud Dallara Honda 110 ronden
6. Tony Kanaan Dallara Chevrolet 110 ronden
7. Takuma Sato Dallara Honda 110 ronden
8. Justin Wilson Dallara Honda 110 ronden
9. Josef Newgarden Dallara Honda 110 ronden
10. Ryan Briscoe Dallara Chevrolet 110 ronden

Montoya
Juan Pablo Montoya was redelijk tevreden over zijn comeback.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet