NASCAR

NASCAR: Schitterende zege Young Gun Kyle Larson in Fontana

Young Gun Kyle Larson behaalde in een adembenemende slotfase van de Nationwide-wedstrijd op Fontana zijn allereerste Nationwide-zege. Kevin Harvick eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kyle Larson Nationwide-zege No 1

Man van de toekomst. Kyle Larson behaalt zijn allereerste NASCAR Nationwide-zege
op Fontana in een adembenemende wedstrijd.

Schitterende zege Young Gun Kyle Larson in Fontana
Pas in de laatste 50 ronden van de Treatmyclot.com NASCAR 300 op Fontana kwam de wedstrijd pas echt tot leven. In een adembenemende slotfase pakte de pas 20-jarige Kyle Larson zijn allereerste Nationwide-zege. In 37 Nationwide-starts behaalde Larson vijf tweede plaatsen. Penske-coureur Joey Logano reed met zijn Ford ruim 96 ronden aan de leiding. Na een herstart in de 135e van de 150 ronden tellende wedstrijd nam Larson voor de eerste maal de leiding in de wedstrijd.

Kyle Larson: "Ik sta er nog van te "shaken" Na de laatste herstart dacht ik dat ik er misschien wel mee weg kon komen maar Kyle Busch en Kyle Harvick waren achter mij wel erg goed bezig. Ik moest echt tegen ze racen. Fantastisch. Ik geloof dat dit wel de langste 11/12 ronden uit mijn leven waren. Erg "cool" om hen te verslaan. Busch en Logano domineren dit kampioenschap al een tijdje en Harvick beschikt over een goed team"

LoganoBusch Harvick Fontana
Top autosport in Fontana Joey Logano, Kyle Busch en Kevin Harvick vechten
fanatiek om de kop in de Nationwide-wedstrijd.

Kyle Busch: "De fans hebben vandaag gewoon gewonnen! Vanwege een technische malversatie moest Busch achteraan starten. Busch begon aan een methodische inhaaljacht en lag in de eerste ronde al 25e. In de achtste ronde bevond Busch zich al op de 10e plek en in de 14e verdrong hij Brian Scott van de vijfde plek. In de 22e ronde moest Kevin Harvick er in tweede positie aan geloven. In de 41e ronde lag Busch met een voorsprong van meer dan drie seconden aan de leiding.

Na de reguliere pitstops lag Joey Logano in de 116e ronde met een voorsprong van ruim 4.147 secs. aan de leiding. Maar negen ronden later bedroeg het verschil tussen Logano en Larson nog slechts 0.233 secs. De definitieve beslissing viel na een herstart in de 135e ronde. Met een raketstart nam Larson de leiding en wist in de resterende vijftien ronden constant de aanvallen van Harvick en Busch af te slaan.

2014 Larson winnaar
Van deze "diversity-development driver"(minderheden) zoals ze dat in NASCAR
zo mooi noemen gaan we nog veel horen.

Uitslag:
1. Kyle Larson Chevrolet 150 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 150 ronden
3. Kyle Busch Toyota 150 ronden
4. Joey Logano Ford 150 ronden
5. Elliott Sadler Toyota 150 ronden
6. Chase Elliott Chevrolet 150 ronden
7. Matt Kenseth Toyota 150 ronden
8. Ty Dillon Chevrolet 150 ronden
9. Trevor Bayne Ford 150 ronden
10. Regan Smith Chevrolet 150 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet