Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Liesette Braams maakt carrièresprong naar GT4 European Series met BMW M3 GT4

Liesette Braams GT4 02 1

Liesette Braams uit Krimpen aan de Lek maakt een grote sprong in haar racecarrière, want zij treedt aankomend seizoen toe tot het internationale podium van de GT-racerij. De coureur van Las Moras Racing Team komt volgend seizoen met een 420 pk sterke BMW M3 GT4 uit in de GT4 European Series. "Ik hoop vooral veel te leren", zegt Braams. "Het is een grote uitdaging die ik heel graag aanga." Zodoende vertegenwoordigt Braams weer het Duitse automerk, dat haar vorig jaar huldigde met een zevende plaats in de BMW Sports Trophy (totaal 259 deelnemers) en Braams als hoogst geklasseerde vrouw eindigde.

Tekst en foto's: PR

De GT4 European Series staat garant voor spectaculaire races tijdens internationale en toonaangevende GT-raceweekeinden op befaamde circuits als Misano (Italië), Circuit Park Zandvoort (Nederland), Spa-Francorchamps (België), Paul Ricard (Frankrijk), Nürburgring (Duitsland) en Monza (Italië). Per weekeinde worden er twee races van een uur verreden. "Veel van de circuits zijn voor mij nog onbekend terrein, maar ik ben klaar voor dit avontuur en hoop de circuits en de BMW M3 mij snel eigen te maken."

Liesette Braams GT4 01 1

Braams heeft zich als eerste vrouwelijke coureur voor de GT4 European Series ingeschreven. "Maar ik hoop dat na mij, meer vrouwelijke coureurs zich zullen melden."

Vorig jaar had Liesette een drukke agenda, met races in de Lotus Ladies Cup (Lotus Elise), het Burando Production Open (BMW 123d) en deelname aan diverse 12- en 24-uursraces. Afgelopen maanden reed ze in het Winter Endurance Kampioenschap en nam deel aan de 24 uur van Dubai. Volgende week staat de 12 uur van Mugello op het programma. Braams rijdt dan met een BMW M3 GT4, ter voorbereiding op het aanstaande seizoen van de GT4 European Series, dat 10 mei 2014 op het Italiaanse circuit Misano wordt aangevangen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet