NASCAR

NASCAR: Regen stopt Kyle Busch op Phoenix

Na ruim zeventig dagen droogte wist alleen de regen de run van Kyle Busch tijdens de Nationwide-series op Phoenix International Raceway voortijdig te beëindigen. Na 168 ronden werd de wedstrijd aanvankelijk tijdelijk onderbroken. Na twee uur en 8 minuten werd de wedstrijd, zonder herstart, definitief afgebroken. Busch kon weer een record 64e Nationwide-zege aan zijn CV toevoegen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2014 Water Phoenix

Ondanks de inzet van enorme blowers en jetdryers kreeg men Phoenix International Raceway niet meer droog.

Regen stopt Kyle Busch op Phoenix
Na ruim zeventig dagen droogte maakte de regen een voortijdig einde aan de Nationwide-wedstrijd op Phoenix International Raceway. Na de 168e ronde werd er definitief afgebroken. Van de 168 verreden wedstrijdronden reed Kyle Busch in zijn JGR-Toyota maar liefst 155 ronden aan de leiding. Hoewel de wedstrijd in eerste instantie werd onderbroken slaagden de enorme jet-dryers er niet in om de baan droog te krijgen zodat de wedstrijdleiding na 2 uur en 8 minuten wachten Busch definitief tot winnaar verklaarde. De crash van Ryan Reed werd waarschijnlijk door een vochtige baan veroorzaakt, waardoor er in eerste instantie geneutraliseerd werd.

2014 Start NNS Phoenix
Start van de Nationwide-wedstrijd in Phoenix.

Kyle Busch: "De laatste paar keer dat wij hier geweest zijn, waren we dominant en het is fenomenaal hoeveel ronden wij hier aan de leiding gelegen hebben en hoe snel onze auto's zijn. Prettig om te winnen. Dit is de eerste keer dat ik een voortijdig afgebroken wedstrijd win. Welkom in de tent hier. Ik geloof niet dat het erg veel verschil maakt. Wij waren erg goed. Wij hadden graag weer terug de baan op willen gaan. Maar het weer was vandaag niet aan onze kant."

In de zesde ronde passeerde Busch de Penske Mustang van Brad Keselowski en daarna speelde hij eigenlijk gewoon met de rest van zijn tegenstanders. Soms bedroeg zijn voorsprong meer dan vijf seconden. Nadat Kevin Harvick in de 160e ronde de Penske Mustang van Brad Keselowski passeerde eindigde hij uiteindelijk als tweede. Ondanks een tikje van polesitter Darryl Haar, in de 20e ronde, wist Keselowski met zijn licht gehavende Penske Mustang als derde te eindigen.

In de 29e ronde herstartte Keselowski als 27e maar wist uit een eerdere pitstop voordeel te behalen door opnieuw de leiding te nemen. In de 90e ronde werd pas voor de tweede maal geneutraliseerd, Na de herstart in de 97e ronde nam Harvick kortstondig de leiding maar werd direct door Kevin Harvick terugverwezen, Harvick eindigde als tweede maar was ervan overtuigd dat er niet meer dan een tweede plek inzat. "Vooral bij de herstarts was de auto teveel onderstuurd(loose).

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 168 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 168 ronden
3. Brad Keselowski Ford 168 ronden
4. Kyle Larson Chevrolet 168 ronden
5. Matt Kenseth Toyota 168 ronden
6. Elliott Sadler Toyota 168 ronden
7. Trevor Bayne Ford 168 ronden
8. Regan Smith Chevrolet 168 ronden
9. Chase Elliott Chevrolet 168 ronden
10. Ty Dillon Chevrolet 168 ronden

2014 Kyle Busch Phoenix
Mooie strijd tussen Busch en Keselowski in Phoenix.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet