24H Series

24H Series: Spannend duel tussen Bleekemolen en Pastorelli bepaalt eerste uur Dunlop 24H DUBAI

140110 Dubai Start
Start van de negende editie van de Dunlop 24H DUBAI met Jeroen Bleekemolen aan kop

Om 14.00 uur lokale tijd zwaaide Zijne Hoogheid Sjeik Juma bin Maktoum al Maktoum de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten en stuurde daarmee het 77 auto's sterke veld op weg voor de negende editie van de Dunlop 24H DUBAI. De race op het Dubai Autodrome vindt plaats met Zijne Hoogheid Sjeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid al Maktoum, de kroonprins van Dubai en voorzitter van het Dubai Sports Council, als beschermheer. Een spannend duel om de leiding tussen Nicky Pastorelli in de van pole startende V8 Racing-Corvette C6-R (#21, Wolf Nathan/Danny Werkman/Rick Abresch/Alex van 't Hoff/Nicky Pastorelli) en Jeroen Bleekemolen in de snelste van de beide Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Team Abu Dhabi by Black Falcon (#1, Khaled Al Qubaisi/Jeroen Bleekemolen/Bernd Schneider/Andreas Simonsen) bepaalde het beeld aan de kop van het veld in het eerste uur. Bleekemolen passeerde Pastorelli bij de start en leidde het veld op weg naar de eerste bocht, maar later werd vastgesteld dat hij een valse start had gemaakt. Later in het eerste uur profiteerde Pastorelli van het drukke verkeer op de baan en nam zo de eerste plaats weer over. Daar bleef hij tot aan het einde van het eerste uur. Achter de Corvette en de Mercedes reed de FACH AUTO TECH-Porsche (#4, Otto Klohs/Martin Ragginger/Sebastian Asch/Connor de Philippi) op de derde plaats met Ragginger achter het stuur. De Dragon Racing-Ferrari 458 Italia (#88, Rob Barff/Dan Norris-Jones/Stuart Hall/Bassam Kronfli) reed aan de leiding in de A6-Amateurklasse op de 13e plaats in het algemeen klassement.

140110 Dubai SLS
De Black Falcon-SLS AMG met het startnummer 1

Tekst en foto's: PR


De MRS-Porsche (#46, Samson Chan/Rinat Salikhov/Max Braams/Patrick Huisman/George Chou) voerde de Porsche Cup-klasse aan. De overige leiders in de klassen na één uur waren de GC Automobiles-GC10 V8 (#144, Eric Vassière/Philippe Ulivieri/Jerome de la Chapelle/Lionel Amrouche/Alban Varutti) in SP2, de Optimum Motorsport-Ginetta G50 (#152, Lee Mowle/Joe Osborne/Gary Simms/Jake Rattenbury) in SP3, de JR Motorsport-BMW E46 GTR (#62, Harry Hilders/Roger Grouwels/Gijs Bessem/Koen Bogaerts/Dziugas Toviavicius) in A5, de Memac Ogilvy Duel Racing-SEAT Leon Supercopa (#89, Razmi Moutran/Sami Moutran/Nabil Moutran/Phil Quaife) in A3T, de LAP 57 Racing Team-Honda Coupé (#57, Mohammed Al Owais/Umair Khan/Abdullah Al Hammadi/Junichi Umemoto/Nadir Zuhour) in A2 en de Recy Racing Team-BMW 120D (#125, Jan de Vocht/Johan van Loo/Steffen Schlichenmeier/Wim Meulders/Thomas Piessens) in D1.

140110 Dubai Grid
Volop drukte voor de start

Voor de start van de race werd een moment stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan vijf mensen uit de autosportfamilie, die met de Dunlop 24H DUBAI verbonden waren en in de afgelopen twaalf maanden overleden: tweevoudig racewinnaar Sean Edwards, Allan Simonsen, 'Wolf Silvester', oud-klassewinnaar Stéphane Wintenberger en engineer Michael 'Cushty' Tallantire.

Een livestream, live-timing en uitslagen te vinden op live.24hseries.com, terwijl er regelmatig nieuws wordt gepubliceerd via Twitter (@24HSERIES, #24HDUBAI) en Facebook (Facebook.com/24HSeries).

140110 Dubai Corvette
De V8 Racing-Corvette leidde na het eerste uur
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet