Sportscars

Sportscars: Renger van der Zande met Starworks naar de VS

Dagys -2013 184429

Renger van der Zande zal het komende seizoen in het TUDOR United SportsCar Championship (TUSCC) uitkomen. De coureur uit Nijmegen maakte vandaag bekend dat hij dit jaar samen met Mirco Schultis voor Starworks Motorsport in de Prototype Challenge klasse zal uitkomen.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: John Dagys

Starworks Motorsport, in 2012 nog winnaar in de LMP2-klasse op Le Mans en in Sebring, zet dit jaar twee LMPC-auto's in. Van der Zande en Schultis zullen de auto met het startnummer 8 gaan besturen en het duo krijgt tijdens de Rolex 24 at Daytona gezelschap van de Britse GP2 coureur Sam Bird en de ervaren Amerikaanse 'gentleman driver' Eric Lux. In de tweede auto komen onder andere voormalig FIA WTCC kampioen Rob Huff en Isaac Tutumlu aan de start. Hun teamgenoten worden na de Roar Before The Rolex 24 (dit weekeinde) bekend gemaakt.

Voor Van der Zande is het een uitgelezen kans om naam te maken in de langeafstandsracerij. "Ik ben zeer verheugd met dit contract en ik kan dit programma goed combineren met mijn werk met Gullwing Racing Insurance," aldus Van der Zande. "Op de samenwerking binnen het uiterst sterke Starworks team en met teamgenoot Mirco Schultis verheug ik me in het bijzonder. Professionaliteit en fun zijn met Mirco erg goed te combineren". Het team komt in 2014 onder de naam Mishumotors by Starworks aan de start verschijnen.

Teambaas Peter Baron is ook zeer te spreken over de Nederlander. "Na het testen het afgelopen najaar was het contracteren van Renger een makkelijke beslissing. Met hem halen we bewezen Europees top talent binnen. Met ook nog Sam Bird en Rob Huff erbij heb ik een zeer aansprekende formatie het komende seizoen," aldus Baron.

Voor Mirco Schultis, die veel ervaring heeft met de Oreca FLM 09 is de stap naar een volledig seizoen in Amerika een logische vervolgstap. "In 2013 ben ik gaandeweg steeds meer plezier gaan krijgen in het samenspel met Renger. Dus dat we nu een heel seizoen Endurance in de LMPC doen is dan ook een grote uitdaging," aldus de Duitse coureur. "Het is racen op hoog niveau in dit nieuwe kampioenschap en ik vind het fantastisch om deze competitie samen met Renger aan te gaan. Ik verheug me op het seizoen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet