Sportscars

Sportscars: Toyota pakt pole voor seizoensfinale in Bahrein

toyota7-bahrain-DPPI

Toyota heeft op het Bahrain International Circuit de pole position voor de seizoensfinale van het FIA World Endurance Championship (WEC) veroverd. In de kwalificatie waren Alexander Wurz en Kazuki Nakajima veruit het snelste. Teamgenoten Stephane Sarrazin en Anthony Davidson bezorgde Toyota de volledige eerste rij. De Audi-coureurs moesten in de kwalificatie ruim een halve seconde op hun concurrenten toegeven. In de LMGTE kwalificatie waren het de nieuwe Porsches die de eerste twee plaatsen voor zich opeisten.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @dsceuroeditor)
Foto's: DPPI, Porsche

Alexander Wurz en Kazuki Nakajima bezorgden Toyota de derde pole van het seizoen met een gemiddelde tijd van 1:42.170. De Toyota TS030-Hybrid van teamgenoten Stephane Sarrazin en Anthony Davidson bleek na vier snelle rondes 0,332s langzamer te zijn, maar het Frans-Britse duo was daarmee nog steeds sneller dan de Audi's. De uittredende kampioenen Marcel Fässler en André Lotterer waren ruim een halve seconde langzamer dan de Toyota met startnummer 7. Allan McNish en Loïc Duval eindigden op bijna zeven tienden van een seconde als vierde.

McNish was na afloop niet geheel ontevreden. "In de kwalificatie zaten we dicht bij elkaar. De 1-2 voor Toyota toont aan dat ze de snelheid hebben, maar wij zaten er dichterbij dan ik had verwacht, dus dat ziet er goed uit voor de race," aldus de Schotse coureur.

In de LMP2-klasse wist de Pecom Racing Oreca-Nissan van Nicolas Minassian en Pierre Kaffer de eerste pole position sinds Spa te veroveren. Minassian en Kaffer waren na vier snelle ronden 0,062s sneller dan de G-Drive Racing Oreca-Nissan van het duo John Martin en Mike Conway, de winnaars van drie van de laatste vier wedstrijden. Olivier Pla en Alex Brundle bezorgden OAK Racing de derde plaats, terwijl Jon Lancaster en Bjorn Wirdheim de Greaves Motorsport Zytek-Nissan, waarin Nissan PlayStation® GT Academy winnaar Wolfgang Reip dit weekeinde zijn LMP2-debuut maakt, als vierde kwalificeerden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet