Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Francesco Pastorelli en Jacky Camp winnen tweede race GT Open in Barcelona

480 podium pastorelli

Zaterdag vierden Philipp Peter en Michal Broniszewski (Kessel Racing Ferrari GT2) hun terugkomst in de serie met een overwinning.De V8 Racing Corvette van Nicky Pastorelli en Miguel Ramos kwam als tweede over de finish, maar na de wedstrijd werd het duo bestraft met 30 strafseconden vanwege schuld aan een ongeluk met Niccolò Schirò. Zondag was het wel feest bij de Pastorelli's. Nicky's jongere broer Francesco pakte met teamgenoot Jacky Camp verrassend de overall winst. Zonder succes strafseconden en mede door het prima ontwijken van gestrande collega's stonden beide coureurs van V8 Racing Corvette op de hoogste trede van het podium. Giorgio Pantana pakte de rijderstitel in de GTS klasse.

Tekst: PR
Foto's: PR en Autosport.nl

480 start ramos-gt open

Race 1
Hoewel de 2013 GT Open-kampioen bij vorige race al bekend was (Andrea Montermini) konden Ramos en Pastorelli nog tweede worden in het kampioenschap. Door hun prestatie in de eerste wedstrijd werd deze plek behaald.

480 pastorelli camp

De jongere broer van Nicky Pastorelli, Francesco, verving de zieke Danny Werkman in de nummer 12 Corvette. Samen met teamgenoot Jacky Camp behaalden zij de vierde plek overall in de eerste kwalificatie en finishten ook op deze mooie plek. Tot nu toe het beste Super GT-resultaat voor de nummer 12 Corvette C6R.

abbresch nathan 8-Barcelona-2

Abresch en Nathan kwalificeerden zich als achtste in de nummer 8 Corvette en kwamen als vijfde in Super GT over de finish. Overall gingen ze als 29ste van start en finishten zij als 22ste. Een goed resultaat voor beide rijders, die gedurende het seizoen steeds beter zijn gaan rijden. Alweer geen geluk voor Diederik Sijthoff en Bert Longin. Sijthoff reed het eerste deel van de race en werd vlak voor de pitstop geduwd door een Ferrari. Hij kon nog naar de pitstraat rijden, maar daar bleef de nummer 7 Corvette de rest van de race staan.

480 startcrash race2 gt open

Race 2
Na de start van de tweede race, gadegeslagen door 20.000 toeschouwers, ging het in het middenveld goed mis. Peter Kox gleed zijwaarts over de baan en toucheerde Jan Magnussen, die ook nog enkele wagens raakte. Kox kwam hard in aanraking met de vangrail, maar stapte gelukkig zonder ernstige verwondingen uit. Hij had achteraf wat hoofdpijn en pijn in de rug, maar was verder in orde. Dat kon van de zwaar beschadigde Lamborghini niet gezegd worden. In deze massacrash waren ondermeer Tutumlu, Broniszewski, De Castro, Maleev en Unzurrunzaga betrokken. Nadat de safetycar in de vierde ronde de baan verliet was de volgorde Pastorelli, Schirò, Mavlanov, Soulet, Van der Drift, Collar, Traffort, Parente, Salaquarda en Suzuki.

werkman

Het racen duurde echter niet lang. In de zevende ronde moest de safetycar alweer uitrukken, nadat Swift de Corvette van Wolf Nathan niet meer kon ontwijken. Na de herstart was het tijd voor de pitstops. Toen alle pitstops gedaan waren reed Rosell op kop met een voorsprong van zestiende op Onidi, gevolgd door een ontketende Francesco Pastorelli. De oud Formule Ford-kampioen was veel te sterk voor Onidi en in de 22ste ronde moest ook koploper Rosell eraan geloven. Francesco Pastorelli reed daarna onbedreigd naar de overwinning en was daar uitermate blij mee. "Het was zeker niet het gebruikelijke raceweekend voor me. Het team heeft enorm zijn best gedaan de auto voor me klaar te maken. Ik had meteen vertrouwen in de auto. Een geweldig resultaat voor mij en het team!" Ook teamgenoot Jacky Camp was tevreden: "Dat was goed! Aan het begin van de race heb ik heel goed alle auto's kunnen ontwijken die bij het ongeluk betrokken waren en daarna kon ik alleen maar achter de safetycar aanrijden. Ik ben blij met Francesco als mijn co-rijder, hij reed een fantastische tweede helft van de race. Maar ook met het team natuurlijk, dat het hele seizoen goed voor me heeft gezorgd. Dank aan hen en dank aan Francesco."

Eindstand Int. GT Open 2013
1. Andrea Montermini IT 231

480 ramos-pastorelli

2. Nicky Pastorelli IT 177 / Miguel Ramos PT 177
3. Luca Filippi IT 168
4. Duncan Cameron GB 145
5. Matt Griffin GB 133
6. Alexander Talkanitsa jr BY 112 / Alexander Talkanitsa sr BY 112
7. Diederik Sijthoff NL 109
8. Bert Longin BE 105
9. Giorgio Pantano IT 104
10. Lorenzo Bontempelli IT 103
17. Luiz Tadeu Razia BR 64 / Chris van der Drift NZ 64
20. Renger van der Zande NL 52
24. Jacky Camp NL 44
28. Peter Kox NL 36 / Fabian Hamprecht DE 36
34. Emilio Di Guida VE 28 / Jeroen Bleekemolen NL 28
40. Danny Werkman NL 15
45. Rick Abresch NL 3 / Wolf Nathan NL 3
48. Jan Versluis NL 3

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet