Superstars

Superstars: Superstars ter ziele. Serie houdt op te bestaan.

De populaire Italiaanse Superstars-series heeft het loodje gelegd. Financiële redenen zouden de oorzaak zijn. Voor vele insiders komt dit bericht als donderslag bij heldere hemel maar eigenlijk toch niet onverwacht.

Tekst en foto's Willem J. Staat

Morbidelli ronde 1

Superstars ter ziele
Het bericht dat de populaire Superstars series om financiële redenen het loodje heeft gelegd kwam voor velen vandaag als donderslag bij heldere hemel maar eigenlijk niet onverwacht. Vorige week dreigde Michelin al vanwege de stijgende kosten met een soortgelijk kampioenschap. Autosport.nl besteedde er uitvoerig aandacht aan.

Maurizio Flammini "De jaren waarin de FG Group de Superstars samen met andere internationale investeerders ontwikkeld heeft waren een charmante ervaring. Het heeft ons enorm veel voldoening gegeven om dit kampioenschap op hoog internationaal niveau te positioneren. Maar de huidige marktsituatie staat ons niet toe om met dit kampioenschap verder te gaan."
Flammini herinnerde eraan dat FG Group eveneens de high profile Superbike-series gecreëerd heeft en hoopt dat er in de voetsporen van de Superstars een nieuw kampioenschap gaat komen. Audi Sport Italia heeft met Gianni Morbidelli het laatste kampioenschap gewonnen.

Tijdens de laatste wedstrijd meetellend voor het Italiaanse Kampioenschap stonden er slechts zes auto's op de startgrid. Een "nationale serie" die in het buitenland rijdt blijft tricky business. Mogelijk een waarschuwing voor andere kampioenschappen. Ook de Australische V8 Supercars besloot eerder dit jaar al om in 2015 niet meer naar Austin terug te keren.

IMG 1823

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet