24H Series

24H Series: Mission Possible Racing Goes Dubai met aan rolstoel gebonden coureurs

DSC01138

De start van de 24-uursrace in Dubai in januari 2014 nadert snel! Nooit eerder is een raceteam bestaande uit aan rolstoel gebonden coureurs aan de start van een 24-uursrace verschenen! De deelname van Mission Possible Racing aan Dubai is een wereldpremière en absoluut uniek in de geschiedenis van de autosport!

Ter voorbereiding aan de 24-uursrace heeft het Mission Possible Racing team van 12 tot 14 oktober de door KPM RACING gebouwde Golf 5 TDI getest op het legendarische Grand Prix-circuit van Spa-Francorchamps. Onder voor de Ardennen typerende weersomstandigheden hebben teamcaptains Gustav Engljähringer (Oostenrijk) en Rainer Küschall (Zwitserland) de eerste shakedown voltooid. Ondanks het natte, koude weer, waren de twee erg blij en benieuwd naar de indrukken van de andere coureurs.

DSC01143

 

Op zaterdagmiddag begonnen Mike Smit (Nederland), Marc Dilger (Duitsland) en Marek Wiesnievski (Polen) met het vinden van de juiste zitpositie en het instellen van de aanpassingen in de auto. Na het rijden van korte stints en het oefenen van bestuurderwissels op zondag, volgden op maandag de eerste lange runs.

Alle bestuurders konden goed met de aanpassingen overweg en zijn zeer tevreden met de door KPM Racing perfect geconstrueerde raceauto. De rijder specifieke instellingen worden verder aangescherpt en in november of december volgt nog een training in Spanje om ook op een droge baan met de voorgeschreven Dunlop banden te testen.

 

DSC01136

Met het project "Mission Possible: Racing with handicap" wil het team voor eens en altijd een eind maken aan de gedachte dat de wereld stopt zodra je in een rolstoel terechtkomt!

Meer informatie over het project "Mission Possible: Racen met een handicap" is te vinden op: www.missionpossibleracing.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet