Supercar Challenge

Supercar Challenge: Martin Short troeft Henk Thuis af in laatste race Superlights 2013

131020 sl short race2

Martin Short heeft de laatste race van het seizoen van de Superlights op zijn naam geschreven. De Radical-coureur troefde op TT Circuit Assen zijn merkgenoot Henk Thuis af en schudde eerder in de race ook Danny van Dongen van zich af. Bij de Radical SR3's ging de overwinning naar Ko Koppejan, Robert de Graaff was de snelste Praga R1.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

hoofdfoto

Bij de start van de race zat Danny van Dongen meteen in de sandwich van de Radical SR8's. Martin Short pakte de leiding in de race gevolgd door Danny van Dongen, Pim van Riet en Henk Thuis.

Achter de koplopers had ook Ko Koppejan een goede start. De bestuurder van de Radical SR3 bleef bij de start Wibo Rademaker voor en daarachter sloten David Houthoofd, Robert de Graaff en Rob Kamphues aan.

Aan de kop van het veld ontstond na de start een spannende strijd. Martin Short lag op kop maar Danny van Dongen noteerde snelle rondetijden en kroop richting Martin Short toe. Daarachter waren ook Pim van Riet en Henk Thuis fel met elkaar in gevecht.

131020 sl graaff race2

Martin Short kon na een paar ronden toch uitlopen op Danny van Dongen, die bovendien in zijn spiegels moest gaan kijken omdat Henk Thuis snel dichterbij kwam. Voor Pim van Riet was de race op dat moment al ten einde want Van Riet moest zijn auto met technische problemen in de pitstraat parkeren.

Dit gaf de vierde plaats in de race in handen van Ko Koppejan, die evenals in de race op zaterdag veruit de snelste man was bij de Radical SR3's en Praga R1's. Daarachter was de strijd wel spannend, want hier waren Wibo Rademaker, Berry van Elk en Robert de Graaff fel met elkaar in gevecht.

Na de pitstops lag Martin Short nog steeds op de eerste positie met daarachter Henk Thuis. Thuis reed het gat richting meer en meer dicht, maar was eigenlijk al kansloos voor de overwinning omdat hij te laat binnen was gekomen voor zijn reguliere pitstop. Thuis kreeg hiervoor een tijdstraf van twintig seconden aan zijn broek.

131020 sl koppejan race2

Ko Koppejan was inmiddels al op de derde plaats algemeen terechtgekomen omdat Danny van Dongen de strijd voortijdig had moeten staken. Achter Koppejan lag Rob Kamphues pop de vierde plaats algemeen. Daar weer achter lagen Robert de Graaff, Nelson van der Pol, Rick van Geffen en David Houthoofd op de posities vijf tot en met acht.

In de slotfase ontstond er nog een spannend gevecht tussen Rob Kamphues en Nelson van der Pol. Kamphues lag op de vijfde plaats algemeen maar Nelson van der Pol noteerde snellere rondetijden reed het gat richting Kamphues binnen een paar ronden dicht. Het kostte Van der Pol daarna niet veel moeite om Kamphues in te halen en daarmee de vijfde plaats in de race te pakken.

131020 sl hover race2

Aan Martin Short ging dit alles voorbij, want hij kon solide naar de overwinning rijden. Henk Thuis eindigde op de tweede plaats en Ko Koppejan was op de derde positie de snelste Radical SR3. Snelste Praga was Robert de Graaff op de vierde plaats algemeen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet