IndyCar

Indycar: Penske blunder kost Helio Castroneves de titel.Dixon kampioen

Een kostbare blunder van Team Penske kostte Helio Castroneves de Indycar-titel. De Braziliaan kwam naar binnen terwijl de pitlane gesloten was en kreeg daarvoor een drive-through opgelegd. Penske-coureur Will Power won de wedstrijd. De titel ging echter naar de Nieuw Zeelander Scott Dixon.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Honda

2013 Dixon Kampioen Fontana
Scott Dixon bezorgde Target Ganassi Racing de tiende Indycar titel. Aan een vijfde

plek had hij voldoende.

Penske blunder kost Helio Castroneves de titel. Dixon kampioen
Een kostbare blunder met nog amper 40 ronden te gaan kostte Helio Castroneves de titel en leverde Scott Dixon het kampioenschap op. De Braziliaanse Penske-coureur kwam naar binnen terwijl de pitlane gesloten was en verloor vanwege een drive-through een ronde. Ganassi-coureur Scott Dixon had vanaf een 17e startplek aan een vijfde plek voldoende om het kampioenschap in de wacht te slepen. Castroneves eindigde achter Dixon als zesde en de marge tussen beide titelrivalen bedroeg slechts 27 punten. "De wedstrijd in Houston heeft ons gewoon het kampioenschap gekost. Felicitaties aan Scott Dixon en het gehele Ganassi Team" aldus de teleurgestelde Braziliaan. In 2014 slaan we terug!" aldus de teleurgestelde Braziliaan. Voor het Ganassi Team was het overigens de 10e Indycar-titel. De Brit Justin Wilson liep bij een crash in de 111e ronde lichte verwondingen aan zijn rug op. Bij de crash waren meerdere auto's betrokken. De Fransman Vautier raakte Wilson's gestrande bolide aan de rechterzijde. Wilson moet een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. (later meer)