Supercar Challenge

Supercar Challenge: Geddie en Vanbellingen-Sluys kampioen

hoofdfoto

Henry Zumbrink heeft de eerste race van de GT-divisies van de Supercar Challenge tijdens de Dunlop Finaleraces op zijn naam geschreven. De Volvo-coureur bleef op TT Circuit Assen na een spannende race het duo Lanting/Herber en Jan Versluis voor. Jim en Glynn Geddie eindigden op de zevende plaats en mede door hun gescoorde punten voor pole en de snelste ronde stelden zij hiermee hun kampioenschap veilig. In de GT-divisie ging de overwinning naar Pierre-Etienne Bordet, in de GTB-divisie won Marcel van Berlo na een spannend gevecht met het duo Wijnen/Frijns en de gebroeders Webb.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

131019 race1 lanting

Bob Herber had de beste start van de race en kon in de eerste bocht buitenom de eerste positie overnemen van Glynn Geddie. Daarachter volgde Henry Zumbrink op de derde plaats en Donald Molenaar op positie vier.

Geddie reed daarna snelle rondetijden en zette Bob Herber flink onder druk. De Ferrari-coureur gaf zich echter niet zomaar gewonnen en maakte zich goed breed. Daarachter sloot ook Henry Zumbrink aan op de derde positie.

Na een vijftal ronden slaagde Glynn Geddie erin om Bob Herber in te halen. De McLaren-coureur kon daarna meteen een gaatje slaan, ook omdat Bob Herber meteen onder druk kwam te staan van Henry Zumbrink.

131019 race1 versluis

Achter de top drie vormde zich na een paar ronden ook een groep met Donald Molenaar, Jan Versluis, Peter Hoevenaars en Roger Grouwels. Bij deze groep viel Donald Molenaar na acht ronden weg, nadat hij met zijn 'GT-killer' voortijdig de pitstraat op moest zoeken.

Na de pitstops kwamen Henry Zumbrink en Martin Lanting vlakbij elkaar weer de baan op en dat resulteerde meteen in een mooie strijd. Lanting lag voor maar schoot in de eerste bocht rechtdoor waarna Henry Zumbrink meteen kon profiteren. Zumbrink pakte hiermee zelfs de leiding in de race, omdat Glynn Geddie veel resultaatseconden had en hierdoor lang stil moest staan. Geddie viel na de pitstops zelfs terug tot de zevende positie.

131019 race1 zumbrink

Achter Zumbrink en Lanting lag Roger Grouwels na de pitstops op de derde plaats, daarachter lagen Jan en Peter Versluis op de posities vier en vijf. Bij deze groep viel Roger Grouwels in de slotfase weg omdat hij met technische problemen zijn auto voortijdig in de pitstraat op moest zoeken. De derde plaats in de race kwam hierdoor in handen van Jan Versluis. Grouwels kon uiteindelijk zijn weg nog wel vervolgen maar viel door zijn extra pitstop terug tot de negende plaats.

131019 race1 geddie

De overwinning in de race ging naar Henry Zumbrink, voor het duo Lanting/Herber en Jan Versluis. De echte overwinnaars waren echter Jim en Glynn Geddie, want door hun twee pole positions en snelste ronde pakten zij met hun zevende plaats genoeg punten om het kampioenschap in de Super GT-divisie veilig te stellen!

In de GT-divisie had Craig Wilkins met zijn Viper de beste start, maar de Engelsman werd op de voet gevolgd door Pierre Etienne Bordet en Steve Vanbellingen. Craig Wilkins stond in de beginfase flink onder druk en moest alle zeilen bijzetten om de eerste plaats vast te houden.

131019 race1 bordet

Dat lukte een aantal ronden, maar in de vierde ronde moest Wilkins toch zijn meerdere erkennen in Pierre Etienne Bordet. Wilkins kreeg het daarna aan de stok met Vanbellingen, die de Viper-coureur flink onder druk zette.

Pierre Etienne Bordet had na de pitstops nog steeds de eerste positie in handen, maar daarachter noteerde Aaron Scott snelle tijden waardoor hij snel dichterbij kwam. Ward Sluys lag op de derde plaats.

131019 race1 bellingen

Bordet kreeg uiteindelijk de overwinning in de schoot geworpen omdat Aaron Scott met versnellingsbakproblemen stil kwam te staan langs de baan. Steve Vanbellingen en Ward Sluys kregen hiermee de tweede plaats in handen, wat genoeg was om het kampioenschap van deze divisie veilig te stellen!

In de GTB-divisie konden de gebroeders Webb bij de start hun eerste positie behouden, met daarachter Charlie Frijns en Marcel van Berlo.

131019 race1 berlo

Charlie Frijns was na zijn crash in de kwalifcatie de race gestart in de t-car van Lammertink om toch nog punten te kunnen scoren voor het kampioenschap. Frijns reed in deze auto snelle rondetijden, maar kon niet voorkomen dat Marcel van Berlo hem in de beginfase voorbijstak. Frijns kon daarna wel volgen bij Van Berlo en bleef bovendien concurrent Patrick Lamster ruim voor.

131019 race1 webb

Na de pitstops had Marcel van Berlo de eerste positie in handen gekregen ten koste van de gebroeders Webb. Daarachter lag René Wijnen op de derde plaats en Marc Neyens op positie vier.

131019 race1 frijns

De slotfase van de race was zeer spannend want de top drie zat binnen één seconde van elkaar. Marcel van Berlo stond daarbij onder zware druk van René Wijnen en de gebroeders Webb, maar kon zijn eerste positie toch tot aan de streep vasthouden. René Wijnen en Charlie Frijns pakten de tweede plaats en de gebroeders Webb eindigden op positie drie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet