Supercar Challenge

Supercar Challenge: Henk Thuis snelste bij superlights

hoofdfoto

Henk Thuis heeft de eerste race van de Superlights tijdens het finaleweekend van de Supercar Challenge op TT Circuit Assen op zijn naam geschreven. De Radical-coureur ondervond hevige concurrentie van merkgenoten Martin Short en Pim van Riet maar was beide mannen uiteindelijk te snel af. Snelste Praga was Robert de Graaff, Ko Koppejan was de snelste Radical SR3.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

pj1 1008

Bij de start van de race waren de Radical's het beste weg. Martin Short pakte meteen de leiding met daarachter Henk Thuis en Danny van Dongen. Daar weer achter sloot Pim van Riet aan op de vierde plaats. Danny van Dongen drong daarna meteen aan bij Henk Thuis en kon in de eerste ronde de tweede plaats weer veroveren.

Jurgen van Hover kon bij de start zijn vijfde positie behouden maar kwam al snel onder druk te staan van Ko Koppejan. Koppejan en Van Hover konden bovendien meteen een gat slaan richting hun achtervolgers. Bij deze achtervolgers had Robert de Graaff de leiding, gevolgd door Rob Kamphues, Diego Duez en Nelson van der Pol. Rick van Geffen had een mindere start, want hij spinde in de eerste bocht en moest achteraan aansluiten.

pj1 0998

Bij deze groep ging Duez in de derde ronde in de fout, want de Mexicaan spinde in de eerste bocht en moest daardoor Nelson van der Pol en Rick van Geffen weer voorbij laten gaan.

Aan de kop van het veld was de strijd om de eerste positie uitermate spannend. De eerste plaats was in handen van Martin Short maar de Radical-coureur stond onder zware druk van Danny van Dongen. Vlak daarachter lag Henk Thuis op de derde plaats en ook Pim van Riet volgde op korte afstand. De coureurs in deze groep wisselden verschillende malen van positie en gaven elkaar weinig toe.

De Praga R1T met Danny van Dongen achter het stuur kende geen probleemloze stint, want na de startfase liepen de rondetijden steeds meer op. Na twintig minuten kwam Van Dongen dan ook al naar binnen om het een en ander aan zijn auto te laten controleren. Ondertussen hadden ook Rob Kamphues en Diego Duez de strijd al door technische problemen moeten staken. "Er bleek een gaatje in de uitlaat te zitten, gelukkig niks ernstigs dus", aldus Danny van Dongen, die zijn race op dat moment al had gestaakt.

pj1 1424

De strijd aan de kop van het veld bleef ondertussen onverminderd spannend tussen de verschillende Radical SR8's. Henk Thuis had voor de pitstops al de eerste positie overgenomen met daarachter Pim van Riet en Martin Short. Op enige afstand volgden Ko Koppejan en Jurgen van Hover op de posities vier en vijf, daarachter was er een spannende strijd tussen Robert de Graaff en Nelson van der Pol.

Ook na de pitstops lag Henk Thuis op de eerste plaats met daarachter Martin Short en Pim van Riet. Short gaf zich in de slotfase van de race nog niet zomaar gewonnen en liep langzaam in op Thuis.

pj1 0409

Achter de top drie lag Ko Koppejan op de vierde plaats met daarachter de Norma M20F van Houthoofd. Diezelfde Houthoofd verloor in zijn achtervolging op Koppejan kostbare tijd door van de baan te spinnen. De Norma-coureur kon wel zijn weg vervolgen maar verloor hierdoor kostbare tijd.

Bij de Praga's was Robert de Graaff ook na de pitstops de snelste man met daarachter Berry van Elk op een flinke achterstand. Tussen De Graaff en Van Elk had zich ook Wibo Rademaker met de Radical SR3 genesteld.

pj2 3642

Henk Thuis stond zijn eerste plaats niet meer af en kon daardoor weer een overwinning op zijn cv bijschrijven. Martin Short eindigde op de tweede plaats en Pim van Riet op positie drie. Ko Koppejan was de snelste Radical SR3 op de vierde plaats, Robert de Graaff eindigde met zijn Praga R1 op positie vijf en Jurgen van Hover en David Houthoofd vielen in de slotfase met hun Norma nog terug tot de zesde positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet