Formule 3

F3: Rosenqvist houdt met winst titelstrijd open, beide Van Amersfoort-rijders in de punten

2013 Rosenqvist R1
Duel in de race en duel om de titel: Felix Rosenqvist voor Raffaele Marciello

Felix Rosenqvist blijft er alles aan doen om zijn titelkansen in het FIA EK Formule 3 intact te houden. Op de Hockenheimring won hij op zaterdagochtend de eerste van de in totaal drie races die dit weekeinde tijdens het laatste evenement van het seizoen op het programma staan en verkleinde daarmee zijn achterstand op kampioenschapsleider Raffaele Marciello, die tweede werd, tot 38,5 punten. De Duitser Sven Müller kwam als derde over de eindstreep en bezorgde Van Amersfoort Racing daarmee de eerste podiumplaats van het seizoen in het FIA EK Formule 3. Sterker nog: voor de eerste keer kwamen beide auto's van Van Amersfoort Racing in de top tien, want Dennis van de Laar eindigde als achtste.

Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

Raffaele Marciello startte vanaf de pole-position en had met een overwinning voortijdig de titel voor zich kunnen opeisen, maar Felix Rosenqvist maakte een einde aan de ambities van de Italiaan. Bij het uitdoven van de startlichten kwam de Zweed beter weg en hield ook in de eerste bocht aan de buitenkant het gas erop, waarmee hij succesvol de eerste plaats wist te verdedigen. Gaandeweg de race hield hij zijn positie vast en reed zo zijn negende overwinning van het seizoen naar huis. "Mijn auto was misschien wel het beste van het hele seizoen, uitgerekend nu, op het moment dat ik dit het hardste nodig heb", aldus Rosenqvist. Marciello eindigde als tweede en zag het nogal laconiek: "Met het oog op de titel is dit prima, dan moet het vanmiddag maar. Ik heb geen onnodige risico's genomen."

2013 Sven Müller R1
Podiumplaats voor Sven Müller, de eerste in het EK voor Van Amersfoort Racing

Sven Müller begon voortvarend, klom op naar de vijfde plaats en profiteerde toen de beide Britten Alex Lynn en Harry Tincknell voor hem in een onderling duel van de baan raakten. Zo schoof Müller door naar de derde plaats, die hij vervolgens ook zonder problemen naar huis reed. "Een mooi resultaat waar ik heel blij mee ben", aldus de Duitser, die voorafgaand aan de race op Zandvoort overstapte naar Van Amersfoort Racing. "Ik heb het bij het team heel goed naar mijn zin en krijg perfecte ondersteuning. Bovendien heb ik met Dennis van de Laar een snelle teamgenoot, wat voor ons beide goed is." Genoemde Van de Laar reed een tijdlang op de zesde plaats, verloor echter in de negende ronde twee posities aan Tincknell en King. Zo kwam hij uiteindelijk als achtste over de eindstreep.

2013 Dirty Move Lynn
Lynn schuift Tincknell van de baan

Uitslag:

1. Felix Rosenqvist (Zwe), Dallara F312-Mercedes, 22 r. in 34:42,654 (gem. 173,942 km/u)
2. Raffaele Marciello (Ita), Dallara F312-Mercedes, op 5,940
3. Sven Müller (Dui), Dallara F312-Volkswagen, op 10,813
4. Alex Lynn (GBr), Dallara F312-Mercedes, op 14,396
5. Harry Tincknell (GBr), Dallara F312-Volkswagen, op 17,373
6. Jordan King (GBr), Dallara F312-Volkswagen, op 18,565
7. Luis Felipe Derani (Bra), Dallara F312-Mercedes, op 22,014
8. Dennis van de Laar (Ned), Dallara F312-Volkswagen, op 22,728

2013 Duel Van de Laar
Van de Laar in gevecht met King

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet