V8 Supercars

V8 Supercars: Groeten uit Bathurst

Groeten Bathurst Start 30
Start van 'The Great Race'.

Afgelopen weekeinde vond op het Mount Panorama-circuit in het Australische Bathurst de 51e editie van de 'Supercheap Auto Bathurst 1000' plaats, ook wel bekend als 'The Great Race'. Die benaming is zeker niet ten onrechte, want niet alleen is het de langste race van het seizoen, het spektakel dat er wordt geboden is ook van hoog niveau, zowel op als naast de baan. AUTOSPORT.NL was ter plekke en beleefde een fantastisch weekeinde! De race-actie hebben we al uitgebreid belicht, maar daarnaast was er nog heel wat meer te zien.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Groeten Bathurst Fan jas 1

Gepassioneerde fans zijn er in vele uitvoeringen, zoals deze man met een jas vol opgestikte logo's.

Groeten Bathurst Fordvlaggen 6

Vlaggen zijn ook een populaire manier om te laten zien welk merk je ondersteunt. Dit zijn duidelijk geen Holden-fans.

Groeten Bathurst Betty 2

De mevrouw links is Mercedes-fan, en niet zo'n beetje ook. Het is Betty Klimenko, eigenresse van het Erebus-team, die na successen te hebben behaald met Mercedes-Benz SLS AMG GT3 in lange-afstandsraces dit jaar drie Mercedes-Benz AMG E 63's aan de start brengt van de Australische V8 Supercars. Als erfgename van het Westfield-supermarktconcern is mevrouw Klimenko goed voor een miljardenbedrag.

Groeten Bathurst Hauler 3

De trailers van de diverse V8 Supercar-teams bieden in de paddock een ronduit indrukwekkende aanblik. In Australië mogen trailers langer zijn dan bij ons, en dat is te zien....

Groeten Bathurst Hauler 4

En dan natuurlijk ook een flinke Kenworth of Peterbilt ervoor. Imposant geheel!

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Racing-Fan 16 oktober 2013 18:17

  De Bathurst 1000 is een prachtig evenement en hoort gewoon in het rijtje 24h van Le Mans, Indy 500, 24h van Nurburgring, enz.

  • 1
  • 0
   
  Michael Drost 16 oktober 2013 22:16

  Zooo gaaf. Kan er maar niet genoeg van krijgen! Bedankt!!!

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 17 oktober 2013 08:16

  Deze stond ook al héél erg lang op mijn lijstje van nog te bezoeken evenementen, en het was meer dan de moeite waard! Ik ging erheen met erg hoge verwachtingen, maar zelfs die werden nog overtroffen. Wat er op en naast de baan geboden wordt, de organisatie, de sfeer, de uitstraling, het circuit is echt allemaal van heel hoog niveau. Smaakt naar meer! En nu mis ik eigenlijk alleen nog Japans Super-GT...

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet