Sportscars

Sportscars: OAK Racing wint derde ronde Asian Le Mans Series in Zhuhai

aslms-oak-zhuhai-rewind
OAK Racing Team Total won in Zhuhai en liep in op KCMG in de titelstrijd

Ho-Pin Tung en zijn teamgenoten David Cheng en Shaun Tong hebben in China de 3 Uur van Zhuhai gewonnen. In de voorlaatste ronde van de Asian Le Mans Series wist de OAK Racing Team Total Morgan-Judd van het drietal bijna een minuut voor de Oreca-Nissan van KCMG te finishen. AF Corse behaalde in China de titel in de GTC klasse.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: Rewind Magazine

Doordat KCMG dit weekeinde met een andere auto reed en het team tijdens de kwalificatie nog in afwachting was van een aantal onderdelen, reed Ho-Pin Tung zonder tegenstand naar de pole position op zaterdag. Tijdens de race was de door KCMG van Murphy Prototypes gehuurde LMP2-auto wel klaar en wist KCMG-coureur James Winslow vanaf de achterste startrij toch vrij snel op te klimmen naar de tweede plaats achter David Cheng. Winslow had aan het einde van de eerste stint slechts zes seconden achterstand op de OAK Racing Morgan.

aslms-kcmg-zhuhai-rewind KCMG reed op Zhuhai met de Oreca 03 Nissan van Murphy Prototypes

Cheng's teamgenoten Shaun Tong en Ho-Pin Tung zorgden echter voor een afgetekende zege. Tong liep in zijn stint weg van KCMG's Jordan Oon en na twee uur was het verschil tussen beide auto's al een halve minuut. In de laatste stint kon Gary Thompson geen vuist meer maken tegen Tung want ondanks dat Thompson de snelste raceronde liet noteren, wist Tung de voorsprong uit tot bijna een minuut. Het verschil tussen de beide teams in de strijd om het kampioenschap – en een uitnoding voor de 24 Uur van Le Mans – is door de overwinning van OAK Racing teruggelopen tot vier punten in het voordeel van KCMG.

aslms-afcorse-zhuhai-rewind
AF Corse kan de titel in de GTC klasse niet meer ontgaan na winst in China

In de GTC klasse wist AF Corse voor de tweede keer de winst te pakken. De Ferrari 458 Italia van Steve Wyatt, Michele Rugolo en Andrea Bertolini was onverslaanbaar in China en kwam met drie ronden voorsprong op de McLaren MP4-12C GT3 van AAI-RSTRADA over de finish. De enige GTE deelnemer, de Ferrari 458 van Taisan Ken Endless, finishte achter de beide LMP2s en de AF Corse Ferrari als vierde algemeen.

aslms-taisan-zhuhai-rewind
De enige GTE Ferrari in het veld finishte de race als vierde algemeen

Op 8 december zal op het circuit van Sepang de laatste race van de Asian Le Mans Series worden verreden. Naast de beslissing in de LMP2 klasse zal in Maleisië ook de beslissing vallen wie er tweede in de GTC klasse wordt en daarmee ook een uitnodiging voor de 24 Uur van Le Mans in 2014 verdient. Momenteel staat Craft Racing op de tweede plaats, maar het team uit Hong Kong heeft slechts 2 punten voorsprong op Team AAI RSTRADA.

Uitslag Race:
1. OAK Racing Team Total (Morgan, LMP2) 114 ronden in 3:00:12.701
2. KCMG (Oreca, LMP2) +58.670
3. AF Corse (Ferrari, GTC) + 4 ronden
4. Taisan Ken Endless (Ferrari, GTE) + 6 ronden
5. AAI-RSTRADA (McLaren, GTC) + 7 ronden
6. Craft Racing (Ford, GTC) + 7 ronden
7. BBT (Lamborghini, GTC) + 7 ronden
8. AAI-RSTRADA (McLaren, GTC) + 8 ronden 

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet