Clio Cup

Clio Cup: Bleekemolen zwemt naar zege in seizoensafsluiter

480 bleekemolen 2487

Onder barre omstandigheden heeft Sebastiaan Bleekemolen de laatste Clio race van het seizoen gewonnen. Na enkele felle gevechten, wist hij te winnen voor Ronald Morien en Robert van den Berg. Marcel Dekker, die zich gisteren tot kampioen kroonde, eindigde als vierde.


Tekst: Maarten Overdijk (Twitter: @maartenoverdijk)
Foto's: Co van der Gragt

480 start 2411

Pijpenstelen
Het regent pijpenstelen en daarom start de race vanachter de safetycar. Poleman Sebastiaan Bleekemolen probeert met een slimmigheid Marcel Dekker gelijk op achterstand te zetten, maar de nieuwe kampioen is alert en laat zich niet op achterstand zetten. Hij volgt Bleekemolen op kleine achterstand naar de Tarzanbocht. Robert van den Berg volgt op iets meer achterstand op plaats drie, voor Ronald Morien en Jan Muys.

480 muys actie 2465

Marcel Dekker opent direct de aanval op Bleekemolen en via een deur-aan-deur-actie in de Slotemakersbocht pakt hij de leiding. Daarachter schuift Ronald Morien een plekje naar voren. Wilbert van den Burg belandt in de S-bocht in het grind. Om zijn Clio naar een veilige positie te kunnen brengen, moet de wedstrijdleiding de race even neutraliseren.

480 foutje dekker 2439

Herstart
Door de camera's wordt prachtig vastgelegd hoe Sebastiaan Bleekemolen letterlijk tegen de bumper aan zit in de S-bocht, wanneer Marcel Dekker zich probeert te positioneren voor de herstart. Als de safetycar naar binnen gaat zit Bleekemolen dan ook vol Marcel Dekker op de hielen. In de Gerlachbocht onderstuurt Bleekemolen echter naar buiten en verliest een plek aan Morien. Dekker kent in de Hugenholtzbocht ook een hachelijk moment, maar weet zijn auto in het spoor te houden.

480 dekker voor morien 2454

Dekker verliest de leiding
Ronald Morien zet Marcel Dekker onder druk en wat er precies gebeurt leggen de camera's niet vast, maar plots ligt Dekker op positie drie en Morien op één.

Drie ronden voor het einde verremt Morien zich voor de S-bocht, waar veel water ligt. Hij houdt het gas het er vol op en boendert door het grind, maar behoudt de leiding. Sebastiaan Bleekemolen sluit aan.

Bleekemolen maakt de switchback
Bij het ingaan van de laatste ronde doet Sebastiaan Bleekemolen een actie uit het spreekwoordelijke boekje. Hij positioneert zich bij het aanremmen voor de Tarzanbocht aan de buitenkant van Ronald Morien, maar duikt bij het insturen eerder naar de binnenkant en verschalkt daarmee Morien. In de laatste ronde rijdt hij de zege naar huis. Robert van den Berg heeft in de slotfase nog de laatste podiumplaats afgepakt van Marcel Dekker.

Quotes

480 bleek blij 2500

Sebastiaan Bleekemolen (winnaar): "Ik merk dat Marcel Dekker steeds lastiger te passeren wordt. Maar lost van dat, dit was natuurlijk een erg leuke race. Morien en ik rijden dan wel voor hetzelfde team, we maken nooit afspraken over scenario's en dergelijke. We strijden voor eigen succes. Morien was eigenlijk sneller, maar toen die aan kop reed zakte zijn tempo iets in en kon ik die actie plaatsen."

480 berg actie 2456

Robert van den Berg (tweede): "Het was wel spectaculair in het begin, want je ziet gewoon echt niks met die spray. Ik reed op de remlichten van mijn voorgangers. In het begin was ik iets veel aan het aftasten en later kwam ik goed op stoom. Eigenlijk net iets te laat om nog voor de overwinning mee te kunnen doen. Maar wel uiteindelijk super tevreden met dit weekend met een eerste en een derde plek."

Jan Muys (eerste Olympia Cup): "Ik vind het eerlijk gezegd niet zo heel leuk meer in de regen. Heeft ook te maken met die klapper van vorig jaar. Nu ging ik ook weer even uit balans in de S-bocht, maar het kwam goed."

480 dekker feest 2531

Marcel Dekker (kampioen): "Ik reed natuurlijk zonder zorgen vandaag. Het ging best lekker, maar had wel wat last van onderstuur. Op een gegeven moment kreeg ik een tikje van Morien en toen verloor ik een paar plekken. Het tempo was er daarna ook een beetje uit, dus was het niet beter dan vierde."


480 podium 2512

Uitslag race 2, Dutch Renault Clio Cup
Formido Finalerace, Circuit Park Zandvoort, zondag 13 oktober 2013
1. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) 12 ronden
2. Ronald Morien (Team Bleekemolen) + 0.927
3. Robert van den Berg (Harders Plaza Racing) + 3.672
4. Marcel Dekker (Dekker Racing) + 5.437
5. Jan Muys (Dekker Racing) + 12.420
6. Melvin de Groot (Team Bleekemolen) + 16.088
7. Paul Harkema (Certainty Racing Team) + 21.243
8. Peter Schreurs (BS Energy Racing Team) + 23.277
9. Eva Harkema (Certainty Racing Team) + 28.622
10. Marcel van de Maat (BS Energy Racing Team) + 29.863
11. Michael Bleekemolen (Team Bleekemolen) + 30.808
12. Bart van Os (Certainty Racing Team) + 36.522
13. Niels Kool (Kool Racing) + 48.256

Uitgevallen
Wilbert van den Burg (Visual Art & Racing)

480 podium olympia 2522

Uitslag Clio Cup
1. Jan Muys
2. Paul Harkema
3. Peter Schreurs
4. Eva Harkema
5. Marcel van de Maat
6. Niels Kool
7. Wilbert van den Burg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet