NASCAR

NASCAR: Busch blijft in Nationwide-overwinningen grossieren. 62e Nationwide-zege in Charlotte

In de Nationwide-series blijft Kyle Busch in overwinningen grossieren. De JGR-coureur behaalde met zijn Toyota DE 62e Nationwide-overwinning uit zijn carrière en de elfde dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 Nw Zege Busch
Kyle Busch blijft zijn eigen Nationwide-record maar verbeteren.

62e Nationwide-zege voor Kyle Busch
Kyle Busch blijft in Nationwide-overwinningen grossieren en behaalde in Charlotte de 62e Nationwide -zege uit zijn carrière en de elfde dit seizoen. Busch en zijn vrouw Samantha doneerden direct alle prijzen geld ter bestrijding van borstkanker. Kyle Busch: "Ik dacht niet dat wij hier konden winnen, maar op de één of andere manier kreeg ik de aansluiting."

Austin Dillon: "Ik moest tot het einde vechten met alles wat ik in huis had. Een fantastische wedstrijd. Ik vertelde Sam dat dit wel de beste wedstrijd van het jaar was. Het was gemakkelijk om je lijn te missen. De baan krijgt nu wat karakter en produceert nu gewoon betere wedstrijden. Dit is nu niet bepaald één van onze beste circuits. Maar ik ben erg blij om hier als tweede te eindigen."

Penske-coureur Sam Hornish Jr. eindigde als derde. Het verschil met Hornish Jr. in de puntenstand bedraagt slechts acht punten. Hornish Jr: " Ik ben blij dat het eigenlijk zo goed ging maar het is wel frustrerend om tien ronden voor het einde nog aan de leiding te rijden en dan zie je Busch van je wegrijden en je kunt niet winnen."

Kyle Larson, Montoya's opvolger bij Ganassi reed geruime tijd aan de leiding maar eindigde uiteindelijk als dertiende. Problemen met de rechtervoorband kostte Larson tijdens een pitstop onder neutralisatie vier plaatsen. In de 183 schaafde hij in een duel met Austin Dillon langs de muur en dit kostte uiteindelijk een goede klassering. Aan de vooravond van zijn allereerste NASCAR Sprint Cup-start maakte Larson behoorlijk veel indruk in Charlotte.

2013 NW2 Piquet 25e
25e plek voor Nelson Piquet Jr.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden.
2. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
3. Sam Hornish Jr. Ford 200 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
5. Matt Kenseth Ford 200 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
7. Joey Logano Ford 200 ronden
8. Trevor Bayne Ford 200 ronden
9. Parker Kligerman Toyota 200 ronden
10. Michael Annett Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet