Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen weer een stapje dichter bij de titel

480 verzijlbergen 7352

David Verzijlbergen heeft de eerste van drie tijdens de Formido Finaleraces te verrijden Formido Swift Cup wedstrijden op zijn naam geschreven. De leider in de tussenstand van het kampioenschap kwam daarmee weer een stapje dichter bij de titel, al liep Verzijlbergen maar een paar punten uit omdat Jeffrey Rademaker op plaats twee eindigde en Alain Mossinkoff als derde de finish passeerde. In de Formido Swift Cup Model 2011 ging de winst naar Teun van Dam.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Justin van Densen en Co van der Gragt

480 start 7311

Na zijn uitstekende kwalificatie mag titelkandidaat David Verzijlbergen vanaf poleposition vertrekken, op twee gevolgd door (nu nog) regerend kampioen Jeffrey Rademaker en de nummer twee in de tussenstand van het kampioenschap Alain Mossinkoff.

480 verzijlbergen 1595

De start is duidelijk voor Verzijlbergen die meteen de kop neemt terwijl Benjamin van den Berg ook goed weg is en achter Rademaker en Mossinkoff plek vier inneemt.

480 duel T8Q6208

In de tweede ronde maakt de Harders Plaza-rijder buiten het beeld van de camera's waarschijnlijk een foutje want Maurits Sandberg passeert als vierde en Koebolt als vijfde de lijn, waardoor Van den Berg nu zesde is. De klasse voor het Model 2011 wordt aangevoerd door Teun van Dam op plaats zeven algemeen, gevolgd door Sandra Douma terwijl de in deze klasse van pole vertrokken Niels Kool heel langzaam rijdend doorkomt.

480 veldboer 1665

Bij de vierde doorkomst leidt Verzijlbergen maar wordt toch langzaam bijgehaald door Rademaker die Mossinkoff heeft los gereden. Achter deze top drie stabiliseren de posities zich een beetje met Sandberg op vier, Koebolt op vijf, Van den Berg op zes, Jos Veldboer op zeven, Van Dam op acht, Douma op negen en Sophie Kumpen op tien, terwijl Kool inderdaad is stilgevallen.

480 kumpen 6142

Terwijl Rademaker langzaam de achterbumper van Verzijlbergen nadert, weet Koebolt de vierde plaats over te nemen van Sandberg. Bij de achtste doorkomst zit Rademaker op de bumper van Verzijlbergen en probeert de leider in een foutje te dwingen. In niemandsland rijdt Mossinkoff op drie terwijl Koebolt de afstand tot Sandberg weer wat weet uit te breiden. De strijd in de Formido Swift Cup Model 2011 wordt op plek acht algemeen aangevoerd door Van Dam, met Douma op twee en Kumpen op drie.

480 drietal 6110

Met nog één ronde te gaan leidt Verzijlbergen met een gaatje van 0,1 seconde op Rademaker. De derde plaats van Mossinkoff lijkt zeker, maar in de strijd om plek vier heeft Sandberg Koebolt weer ingehaald. In de laatste ronde raakt Rademaker de achterkant van Verzijlbergen maar gevolgen heeft dit verder niet want allebei kunnen ze door en passeren ook in die volgorde de finish. Mossinkoff legt beslag op plaats drie, terwijl Koebolt in de laatste ronde toch weer de vierde plaats weet over te nemen van Sandberg. Daarachter Van den Berg en Veldboer terwijl Van Dam met een achtste plaats algemeen de klasse voor het Model 2011 op zijn naam schrijft, gevolgd door Douma en Kumpen.

480 finish 7436

Verzijlbergen was uiteraard tevreden met zijn zege en zag de aanraking in de laatste ronde als een raceongelukje. "We remden allebei heel laat en misschien dus wel iets te laat."

480 mossinkoff 1708

Mossinkoff wist waar hij het had laten liggen. "Na een goede start kwam Jeffrey me al snel weer voorbij. Daarna had ik het tempo even niet en toen dat weer terugkwam was het gat naar Jeffrey en David al te groot."

480 podium vorig model 1731

Van Dam was blij met zijn zege. "In het begin was het een leuke strijd met Niels Kool en Sandra. Nadat ik Sandra gepasseerd was kon ik per ronde wat weglopen." Douma had vooral genoten. "Het was een last minute deal om te rijden. Jos Veldboer heeft me overgehaald. Ik was vooral benieuwd hoe het na drie jaar zou gaan. Ik wilde vooral plezier maken en ervan genieten. Dat is gelukt."

480 kumpen 7385

Sophie Kumpen mocht bij haar eerste optreden meteen op de derde plaats van het podium plaatsnemen. "Alles was nieuw voor mij, maar wat leuk om hier te kunnen racen in de Formido Swift Cup. Ik heb 18 jaar geleden weliswaar veel gekart, maar nog niet eerder in een auto geracet en ook nog nooit op Circuit Park Zandvoort gereden. Ik moest nu aan zoveel dingen wennen dat ik de andere rijders moeilijk kon volgen. Maar ik heb ervan genoten en weet zeker dat ik mij nog veel kan verbeteren."

480 podium 1722

Uitslag race 1 Formido Swift Cup
Formido Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 12 oktober 2013
1. David Verzijlbergen (Certainty Racing Team) 12 ronden
2. Jeffrey Rademaker (Coronel Racing) + 1.249
3. Alain Mossinkoff (Certainty Racing Team) + 5.327
4. Max Koebolt (Certainty Racing Team) + 18.128
5. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team) + 18.261
6. Benjamin van den Berg (Harders Plaza) + 25.364
7. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 29.583
8. Teun van Dam (Dekker Racing) + 39.370
9. Sandra Douma (OAK Motorsport) + 46.346
10. Sophie Kumpen (Day V Tec) + 1.11.781
11. Niels Kool (Kool Racing) + 9 ronden

Uitslag Formido Swift Cup Model 2011
1. Teun van Dam
2. Sandra Douma
3. Sophie Kumpen
4. Niels Kool

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet