Groeten uit ...

DTM: Grüsse aus Zandvoort

2013 Kampioenscrew
Het Phoenix-team vierde in Zandvoort de titel van Mike Rockenfeller

Het was me het weekeinde wel. DTM, FIA EK Formule 3, de Duitse Porsche Carrera Cup en als gastklassen ook nog eens de Porsche 911 GT3 Cup Challenge Benelux en de FIA Lotus Ladies' Cup. Spektakel alom tijdens het DTM-weekeinde op Zandvoort. Drie dagen stralend weer bovendien, en met in totaal 41.000 bezoekers gedurende het weekeinde een prima opkomst. De actie op de baan is op deze site in de afgelopen dagen al uitgebreid belicht, maar we komen graag terug op wat we verder allemaal nog rondom het circuit zagen. 'Groeten uit Zandvoort', al is het dan, in ieder geval wat de DTM betreft, voorlopig de laatste keer. Helaas!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, Co van der Gragt, Rebocar

480 rij trucks 6707

De DTM kenmerkt zich door een hoge mate van professionaliteit. Dat zie je overal terug, dus ook de vrachtwagens van de teams achter de pits zijn schoongewassen en staan keurig strak opgesteld.

2013 Safetycar zonsondergang

Waiting-for-the-Sun

Er werd drie dagen lang tot in de avond doorgereden, wat bij de laatste sessies van de dag voor een prachtige lichtval zorgde, tot groot genoegen van de fotografen.

2013 Briefing Scrutineers

Een aantal Nederlandse vrijwilligers werd ingezet ter ondersteuning van de 'scrutineers', oftewel de technisch commissarissen. Hier worden ze geïnstrueerd.

2013 Pitstop signs bevestigen

Tot de voorbereidingen voor het weekeinde behoort ook het aanbrengen van de juiste markeringen in de pitstraat, zodat de DTM-rijders precies weten waar ze moeten stoppen.

131001 DTM Groeten Grouve

Pitstopoefeningen van het BMW Team MTEK op donderdagavond. De man op de voorgrond die er geconcentreerd naar staat te kijken, is Gerard Grouve, bondscoach van de KNAF voor de Talent First-rallyrijders.

2013 Pitstopoefening met publiek

Op zondagochtend is er dit jaar geen warm-up meer, maar om het publiek toch nog iets te bieden, zijn er 'publieke pitstoptrainingen'. Met duidelijk meer belangstelling dan op de donderdagavond.

2013 Terry Grant

De Brit Terry Grant zorgde ook voor een fraaie show met zijn driftkunsten en zijn wagenbeheersing.

2013 Schade Riberas

Veel schade tijdens de Porsche-race op zaterdag. De auto van de Spanjaard Riberas reed zondag uiteraard niet meer.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet