Supercar Challenge

Supercar Challenge: Overwinning voor Martin Short in tweede race Superlights op Spa

start

Martin Short heeft de tweede race van de Supercar Challenge Superlights tijdens het Racing Festival op Spa Francorchamps geschreven. De Radical-coureur reed een snelle race en profiteerde bovendien van een uitvalbeurt van Henk Thuis. Bij de CN prototypes ging de overwinning naar het duo Belotes/Mastroberardino en bij de Praga's ging de overwinning naar Berry van Elk en Danny van Dongen. Ko Koppejan was de snelste Radical SR3-coureur.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

2013929-race2sl 1

Ook ditmaal had de Italiaan en SpeedEuroseries-coureur Ivan Bellarosa de beste start van de race. Bij het doven van de rode lichten ging de bestuurder van de Wolf CN3 er als een haas vandoor, met achter hem Martin Short en Henk Thuis. Achter de twee Radicals sloot de SpeedSeries-coureur Julien Schell aan op de vierde plaats, met daar weer achter beide Wolf prototypes van de gebroeders De Val en Belotes.

De andere Radicals deden het ditmaal stukken beter dan in de eerste race. Bas Roozenburg en Ko Koppejan bleven ditmaal bij de start de Praga's ver voor. Bij die Praga's was de beste start voor het duo De Graaff/Ribbens gevolgd dor het duo Duez/Le Sage. Berry van Elk was bij de Praga's teruggevallen naar de derde plaats en was bovendien meteen in fel gevecht met de Radical van Rick van Geffen en Wibo Rademaker en ook de Saker van het duo Meyer/Van Beek.

Bij de Praga's ontstond er in de eerste ronden een spannend gevecht. De Praga van equipe De Graaff/Ribbens kon de eerste ronden wat uitlopen maar daarachter vochten het duo Duez/Le Sage en Berry van Elk een felle strijd uit met elkaar. Van Elk dreigde meerdere malen met een inhaalactie en pakte uiteindelijk bij het insturen van Les Combes een positie.

2013929-race2sl 2

Ook bij de CN prototypes was het in de beginfase spannend. Vooraan in het veld waren de twee Wolfs fel met elkaar in gevecht waarbij het de Wolf van Belotes was die dit gevecht in zijn voordeel besliste. Ook de strijd om de derde plaats bij de CN's was spannend met een gevecht tussen de Norma's van het duo Van Hover/Houthoofd en Declercq/Daniels. Bij de Wolf bleef het stuivertje wisselen tussen de twee bolides.

Na de pitstops had Martin Short nog steeds de eerste positie bij de Superlights in handen, maar ditmaal was het de Wolf van Belotes die Short op de huid zat. Henk Thuis was niet ongeschonden door de pitstops gekomen, want de Radical-coureur kreeg te kampen met technische problemen en moest hierdoor de strijd voortijdig staken. De gebroeders De Val lagen na de pitstops bij de Superlights op de derde plaats.

2013929-race2sl 4

Achter de top drie was het Ko Koppejan die na de pitstops op de vierde plaats terecht was gekomen. Achter Koppejan was bovendien een fel gevecht gaande tussen de beide Norma's van het duo Declercq/Daniels en Van Hover/Houthoofd. Helaas kwam dit gevecht door technische problemen bij van Hover/Houthoofd voortijdig ten einde.

Bij de Praga's was Danny van Dongen ondertussen na de pitstops op de eerste plaats komen te liggen, met daarachter de auto van equipe De Graaff/Ribbens, de Radical van het duo Van Geffen/Rademaker en de Praga van het duo Duez/Le Sage. De Graaff/Ribbens waren op de tweede plaats terechtgekomen omdat zij niet snel genoeg hun gordels goedkregen bij de pitstop.

2013929-race2sl 3

Ook enkele Sakers uit de Saker Challenge namen deel aan de wedstrijd, maar dat verliep voor de meesten niet geheel vlekkeloos. Eerst was het de Saker van het duo De Wit/Van den Heuvel die tijdens de pitstop gedurende het tanken vlam vatte en later in de race vatte ook de Saker van Van der Boogaerd na een crash vlam. Beide bolides konden gelukkig op tijd geblust worden.

Aan de kop van het veld moest Martin Short in de slotfase van de race alle zeilen bijzetten om de tweede plaats te behouden. De Radical-coureur kwam namelijk onder zware druk te staan van het SpeedSeries-duo Schell/Leutwiler en ook de Wolf van het duo Belotes/Mastroberardino drong flink aan.

2013929-race2sl 5

Short moest uiteindelijk zijn tweede plaats afgeven aan het SpeedSeries-duo Schell/ Leutwiler, maar wist wel zijn eerste plaats bij de Superlights te behouden. Het duo Belotes/Mastroberardino verzekerde zich van de tweede plaats bij de Superlights, de gebroeders De Val eindigden op de derde plaats. Ko Koppejan was de snelste Radical en stelde bovendien orde op zaken door voor de Praga van Van Dongen en Van Elk te eindigen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet