ADAC Formel Masters

ADAC Formel Masters: Picariello pakt dertiende zege van het seizoen, Visser en Dontje in top 10

Hockenheim Picariello 3

Kersvers kampioen Alessio Picariello heeft vandaag de eerste race van het ADAC Formel Masters weekend gewonnen. Op het F1 circuit van Hockenheim liet de Belg, Maximilian Günther en Ralph Boschung achter zich.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: ADAC Formel Masters

Maximilian Günther kwam goed weg bij de start maar dat deed ook Picariello. Na drie bochten plaatste Picariello een aanval en die lukte meteen. Vervolgens reed de Belg zijn auto veilig richting startfinish. Hij boekte zijn dertiende
zege van het seizoen en is daarmee de absolute record houder sinds het bestaan van deze eenzitter serie.

Hockenheim Picariello 2

Maximilian Günther kon dus niet lang genieten van de leiding maar hij stelde zijn tweede plek wel veilig. Door opnieuw een podium te scoren maakt Günther mooie stappen in het kampioenschap en lijkt zijn tweede plek veilig. De zestiende jarige Ralph Boschung bewees nog maar eens zijn talent door de derde en laatste podiumplek te bemachtigen. Boschung kon wat plekken winnen na een start incident tussen Marvin Dienst en Fabian Schiller en werd zo mooi derde.

Hockenheim Visser

Nederlandse Beitske Visser moest één plekje toegeven en werd zevende, Indy Dontje kwam de top tien binnen op P10. Stéphane Kox werd zestiende.
Morgen om 10.55u start de tweede race met Günther, opnieuw op pole voor Picariello en Marvin Dienst!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet