EK Mégane Trophy

Eurocup Megane Trophy: Zege voor Mike Verschuur op Paul Ricard

KN5D1735

In navolging van zus Sheila die op Circuit Park Zandvoort de eerste wedstrijd van de Lotus Ladies Cup wist te winnen herhaalde Mike Verschuur dit huzarenstukje op het Franse Paul Ricard. In de eerste race van het zesde weekend om de strijd in de Eurocup Mégane Trophy boekte Mike Verschuur vanmiddag zijn vierde overwinning van 2013. Door de huidige leider in het kampioenschap Mirko Bortolotti twee ronden voor het einde te passeren wist de 26-jarige coureur de overwinning naar zich toe te trekken. Met de hierbij behorende 25 punten neemt Verschuur momenteel de tweede plaats in het kampioenschap in (totaal 168 punten).

Tekst en foto's: PR

In de eerste vrije training van vrijdagmorgen kwam de Nederlander goed voor de dag. Op een droge baan zette de inwoner van Amsterdam de tweede tijd op de chrono's (2:13.584). Ook in de tweede sessie van een uur was Verschuur snel onderweg en zette op de 5.842 meter lange baan uiteindelijk de snelste tijd neer. (2:12.235).

Op zaterdagmorgen stond de eerste kwalificatie op het programma. Na vijftien minuten zette Verschuur na Mirko Bortolotti de tweede tijd neer. (2:10925).

KN5D3811

In de eerste race kwam Verschuur zonder problemen uit de startblokken. De als tweede gestarte coureur behield zijn positie in de openingsronde goed vast en zat op het vinkentouw bij de Oregon-coureur Bortolotti. Door remproblemen viel Verschuur echter tijdelijk een positie terug ten gunste van Kevin Gilardoni, maar wist de Italiaan een ronde later weer te verschalken. Ook wist Verschuur naar de leider in de race Bortolotti toe te rijden en dook samen met zijn naaste concurrent naar binnen voor de verplichte pitstops. Deze stop verliep niet helemaal perfect en kwam hij na Bortolotti weer de baan op. De McGregor by Equipe Verschuur coureur en Bortolotti raakten elkaar een paar keer, maar behielden hun posities goed vast. Twee ronden voor het einde van de race wist Verschuur Bortolotti alsnog te passeren en kwam na 19 ronden als winnaar over de meet.

MIKE VERSCHUUR: "Het is echt fantastisch om hier te winnen! De auto werd gedurende de race op deze technische baan steeds sneller en wist Bortolotti twee ronden voor het einde van de race te verschalken. Het circuit van Paul Ricard ligt me goed en kwam vandaag prima voor de dag. Ik heb genoten van deze race en wil mijn team van Equipe Verschuur bedanken voor de support. Ik denk dat het publiek één van de leukste races van het seizoen heeft gezien!"


verschuur

UITSLAG RACE 01 EUROCUP MÉGANE TROPHY – ZATERDAG 28 SEPTEMBER 2013
01. Mike Verschuur (NED), MCGREGOR BY EQUIPE VERSCHUUR, 19 RONDEN , 43:18.973
02. Mirko Bortolotti (ITA), Oregon Team 2, + 00.636s
03. Kevin Gilardoni (ITA), Oregon Team 2, + 03.301s

TUSSENSTAND EUROCUP MÉGANE TROPHY – NA 11 RACES
01. Mirko Bortolotti, 235 punten,
02  mIKE vERSCHUUR, 168 punten
03. Kevin Gilardoni, 121 punten
04. Kelvin Snoeks, 117 punten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet