Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Max van Splunteren wint tweede sprintrace na perfecte start

pgccb r2 start

Max van Splunteren heeft na een perfecte start de leiding in de race gepakt en die vervolgens niet meer uit handen gegeven. De van poleposition gestarte Hunter Abbott kwam in de tweede helft van de race sterk terug, maar zag geen kans de jonge Porsche coureur te passeren. Carlos Rivas werd derde.


Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Co van der Gragt


Max van Splunteren heeft dit seizoen niet alle races kunnen rijden, aangezien hij ook in de Formule Ford North Sea Series uitkomt. De races die hij wel rijdt wint hij echter veelvuldig en wellicht dat hij titelkandidaat geweest was indien hij alle evenementen had meegedaan.

Hunter Abbott reed gisteren naar de polepostition, maar wist die bij de start niet te verzilveren. Van Splunteren startte aan de binnenzijde en was perfect weg, waarna hij als eerste de Tarzanbocht bereikte en de leiding in de race overnam. In de beginfase reed hij zelfs weg van Abbott en zo leek het voor de zoon van Porschedealer Paul van Splunteren een makkelijke race te worden.

pgccb r2 rivas

Achter het leidende duo had Carlos Rivas alles onder controle, terwijl Roger Hodenius in de beginfase Franc Belien wist te verschalken.
Aan de leiding liep in de eerste vier ronden de voorsprong van Van Splunteren op, maar in de tweede helft van de race nam de opgebouwde voorsprong met 0.4 per ronde af. In ronde 8 zat Abbott al op een halve seconde achter de leider en maakte het duo zich op om samen uit te vechten wie de race ging winnen.

MGP 8923

In ronde 10 viel Abbott aan in Tarzanbocht, hij probeerde buitenom langs de Porsche van Van Splunteren te sturen, maar slaagde daar niet in. De Brit zocht naar een gaatje, maar Van Splunteren maakte geen foutje en dus vond Abbott geen mogelijkheid. Zo won Van Splunteren zijn sprintrace, werd Abbott tweede en maakte Rivas het podium compleet.

De hoofdrace, waarin beide rijders van het team elkaar afwisselen in een race over 50 minuten, staat voor zondag 15.30 uur op het programma.

 

IMG 6635

Uitslag race 2 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
DTM Zandvoort, zaterdag 28 september 2013
1. Max van Splunteren, Porsche GT3 Cup 997 PRO, 14 ronden
2. Hunter Abbott, Porsche GT3 Cup 997 PRO +0.2
3. Carlos Rivas, Porsche GT3 Cup 997 PRO +18.0
4. Roger Hodenius Porsche GT3 Cup 997 PRO +18.5
5. Frank Belien, Porsche GT3 Cup 997 PRO +39.2
6. Nicolas van Dierendonck, Porsche GT3 Cup 997 AM +1 ronde
7. Jean-Francois Olivier, Porsche GT3 Cup 997 AM +1 ronde

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet