Sportscars

Sportscars: Groeten uit Texas

Groeten Texas Opening 0
Howdie! Cowgirls voor de startopstelling.

Er kwamen al wat verontruste vragen. Of ik soms ziek was? Mensen maakten zich al zorgen dat er geen 'Groeten uit' op deze site verscheen, na mijn bezoek aan het Circuit Of The Americas in Austin, Texas van afgelopen weekeinde. Welnu, ik kan bij deze melden dat het uitstekend met me gaat. Ik ben ook alweer sinds dinsdagochtend terug in Europa, maar daarna wachtten direct de laatste voorbereidingen voor de DTM-race op Circuit Park Zandvoort, voor mij een van de drukste weekeinden van het jaar. Vandaar dat ik nog even niet de tijd vond voor het samenstellen van een selectie uit de foto's die ik maakte. Maar nu, inmiddels veilig in Zandvoort aangekomen, maak ik dit graag alsnog goed. Er was immers genoeg te zien in Austin!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

130919 ALMS Q7


Audi had ons voor het weekeinde voorzien van comfortabel transport in de vorm van een Q7 3.0 TDI. Wat in het Europese wegverkeer een forse auto is, valt in de VS in het geheel niet op. In de parkeergarage van het hotel pasten de auto gewoon op de plaatsen waarop de aanduiding 'Compact' stond. Kwestie van verhoudingen.

Groeten Texas Regen 1

Regenen doet het in Texas zelden, zo verzekerden de lokale bewoners ons keer op keer. Behalve vrijdag. Toen kwam het werkelijk met bakken uit de hemel.

Groeten Texas Zande Leupen 2

Renger van der Zande (l.) behoorde tot het selecte gezelschap Nedelanders in Austin. Hij reed in de ALMS-race voor het DragonSpeed-team. In het FIA WEC kwam geen enkele Nederlandse rijder in actie, maar achter de schermen was er wel degelijk inbreng vanuit ons land. Zoals Rob Leupen (r.), commercieel directeur van Toyota Motorsport GmbH in Keulen.

Groeten Texas Dempsey Joubin 3

Nog meer prominenten: acteur/coureur Patrick Dempsey (l.) en communicatiedirecteur Philippe Joubin van de Le Mans-organisatie ACO.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet