F. Renault 1.6 NEC

Formule Renault 1.6 NEC: Esmeijer pakt eerste winst na rondenlang gevecht met Geerts

CY7H2466

Janneau Esmeijer (Provily Racing) heeft zijn eerste zege geboekt tijdens de eerste race op het Truck Grand Prix weekend van Zolder. Esmeijer had direct de beste start en was vanaf dat moment in gevecht met Roy Geerts (Stuart Racing Team) voor de leiding van de wedstrijd. In de negende ronde slaagde Esmeijer in de laatste bocht om voorbij Geerts te steken en zo de winst op te eisen. Geerts werd netjes tweede, terwijl Larry Tenvoorde naar zijn eerste podiumplaats toe reed.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus / Essay Produkties

Roy Geerts had in de kwalificatie ronduit de snelste tijd neergezet (1:38.122) en verdiende daarmee pole voor de eerste race. Larry Tenvoorde had sterk gekwalificeerd op de tweede plaats en maakte de eerste startrij compleet. Direct daarachter vormden Janneau Esmeijer en nieuwkomer Patricio O'ward uit Mexico de tweede rij. Martin Rump sloot vandaag pas aan omdat hij eerder dit weekeind uitkwam in het Zweedse Formule Renault kampioenschap. Vanwege het missen van de kwalificatie start de leider in het kampioenschap in beide races achteraan.

CY7H2296

Toen de startlichten uitgingen om 11.55 was Esmeijer duidelijk het beste weg. HIj greep daarmee de tweede plek en ging al in de eerste bocht achter de leidende positie van Roy Geerts aan. Ook Tommy van Erp liet zien wat hij waard was en kwam als derde de eerste ronde door.

CY7H2502

Al snel maakte Geerts en Esmeijer zich los van het veld. Daarna volgde een groep bestaande uit Tommy van Erp, Larrry Tenvoorde en Patricio O'ward. De jonge Mexicaan wist het tempo goed bij te houden, maar het gevecht ging vooral tussen Tommy (Van Amersfoort Racing) en Larry (B&W Motorsport). In de zevende ronde haalde Larry Tommy in, die echter niet zomaar opgeef en vrijwel onmiddelijk probeerde zijn plek terug te pakken. Tenvoorde bleek in dit gevecht de snelste en verdiende zo een derde plek en zijn eerste podiumplek van het seizoen.

CY7H2346

Het algemeen klassement kent met deze uitslag een nieuwe leider. Roy Geerts heeft nu 6 punten voorsprong op Martin Rump. Janneau Esmeijer is door zijn winst opgeklommen naar de derde plaats met 26 punten achterstand op Geerts. Met nog 7 wedstrijden te gaan en 30 punten voor iedere winnaar ligt het klassement nog helemaal open.

De tweede race van de Formule Renault 1.6 NEC op het circuit van Zolder vindt plaats om 17.15. Deze is live te volgen via de livetiming op www.raceresults.nu

CY7H2723

Uitslag Race 1:
1. Janneau Esmeijer in 12 ronden en 20.07.217 minuten,
2. Roy Geerts +2.9898,
3. Larry Tenvoorde 5.209,
4. Tommy Van Erp +8.603,
5. Patricio O'ward +10.057,
6. Martin Rump +20.003,
7. Yaro Deckers +22.530,
8. Paul Sieljes +1.01.740
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet