WTCC

FIA WTCC: Pole voor Norbert Michelisz in Suzuka. Negende startplek voor Tom Coronel R1

De Hongaar Norbert Michelisz pakte voor de eerste WTCC-wedstrijd op Suzuka met zijn Honda Civic de pole. De Hongaar was in het eerste gedeelte snel en had één snelle ronde voldoende. Tom Coronel kwalificeerde zich met zijn ROAL BMW 320 TC als negende. Voor de tweede wedstrijd betekent dit voor de Nederlander een tweede startplek.

Tekst Willem J. Staat
Foto's WTCC

Michelisz Jpn 19

Norbert Michelisz in Suzuka op weg naar de pole.

Suzuka WTCC Pole voor Norbert Michelisz
Met de Eurosport Asia Trophy beschikt de WTCC dit weekend over één van haar grootste startvelden. Grootste verrassing was de Japanner Takuya Izawa die met Honda Racing Team JAS Civic tijdens de vrije trainingen direct met een tweede tijd verraste. In totaal wordt het startveld voor de wedstrijden op Suzuka, Shanghai en Macau met negen coureurs uit de Pacific aangevuld. Voor de wedstrijd op Suzuka wordt dit weekend het korte oostelijke gedeelte gebruikt dat een beetje met de Brands Hatch Indy-configuratie te vergelijken is.

In het eerste kwalificatiegedeelte zette vooral Norbert Michelisz de toon. Uiteindelijk was Yvan Muller hier de snelste man. Tom Coronel rondde dit gedeelte als derde af en Lada-coureur James Thompson wist zich eveneens verrassend voor dit gedeelte te kwalificeren. In het tweede kwalificatiegedeelte pakte Michelisz de pole met daarachter de Chevrolets van Chevrolets McDowell, Chilton, en Yvan Muller. Muller, Tarquini en Monteiro verspeelden allen hun kansen op de pole. Muller ging in Turn 1 te ver naar buiten, Tarquini bezocht de grindbak en Monteiro liet gewoon teveel tijd liggen.

Norbert Michelisz: "Een prachtige dag waarin ik over een fabuleuze auto beschikte." Die auto was gewoon briljant. Na één ronde had het weinig zin meer om er nog ééntje te doen." Tom Coronel kwalificeerde zich met zijn ROAL BMW 320 als negende. Voor de tweede wedstrijd betekent dit dat de Nederlander vanaf een tweede startplek mag vertrekken. In totaal staan er dit weekend maar liefst 29 auto's op de startgrid.Uitslag kwalificatie WTCC Suzuka 
1. Norbert Michelisz Honda Civic WTCC 52.886 secs.
2. Alex McDowall Chevrolet Cruze 53.011 secs.
3. Tom Chilton Chevrolet Cruze 53.101 secs.
4. Yvan Muller Chevrolet Cruze 53.119 secs.
5. James Nash Chevrolet Cruze 53.125 secs.
6. Tiago Monteiro Honda Civic WTCC 53.365 secs.
7 Pepe Oriola Chevrolet Cruze 53.365 secs.
8.Gabriele Tarquini Honda Civic WTCC 53.379 secs.
9.Tom Coronel BMW 320 TC 53.432 secs.
10. Mehdi Bennani BMW 320 TC53.466 secs.
11. Robert Huff Seat Leon WTCC 53.535 secs.
12. James Thompson Lada Granta 53.648 secs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet