Goodwood

Retro: Groeten uit Goodwood

1

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse bedevaart voor de echte petrolhead, de klassieke auto liefhebber weer plaats op GoodWood, het fraaie landgoed van Charles Henry Gordon-Lennox, Earl of March and Kinrara, voor vrienden Charles March. In 2008 werd het oude circuit weer in gebruik genomen nadat het in 1966 voor het laatst was gebruikt voor de diverse tourwagen en zelfs Formule 1 races. In het hart van het circuit ligt de oorzaak van alles, een groot grasveld dat in de 2e wereld oorlog werd gebruikt als vliegveld waar vandaan vele vluchten gericht tegen de nazi overheersing van Europa werden uitgevoerd. Een impressie van een indrukwekkende tijdreis.

Tekst en foto's: Erik van der Schaaff

Do-14

De donderdag op Goodwood ging, nog voor de traditionele cricketgame, van start met een herdenking voor Bruce Mclaren. Veel leden uit zijn team waren aanwezig, monteurs, ontwerpers en rijders zoals Derek Bell.

2

De vrouw en dochter van Bruce waren diep onder de indruk van de nog steeds aanwezige bewondering voor wat hun Bruce te weeg heeft gebracht.


3

Naast de autoraces en vliegshows werd er dit keer ook stilgestaan bij de Tour de France, die dit jaar 100 jaar bestaat. Er was een stukje Frankrijk gecreëerd.

5

Lolbroeken kregen vast een waarschuwing vooraf om hun voor de hand liggende grapjes vooral voor zich te houden.

4

IMG 3164

Uiteraard was er ook een wielerpeloton, compleet met reclamecaravaan. Een aantal prachtige oude fietsen, maar ook oude en nieuwe deelnemers.

6

Iedere bezoeker wordt verzocht terug te keren naar de periode eind jaren 50, begin jaren zestig. Kleding, auto's, alles doet mee. Zo ook deze kids. Met vlechtjes, pop en .... iPad.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet