ADAC Formel Masters

ADAC Formel Masters: Belg Alessio Picariello nieuwe ADAC Formel Master kampioen, opnieuw podium voor Beitske Visser.

Slovakia


Onze landgenoten hebben er een erg goed weekend in de ADAC Formel Masters opzitten. De Belg Alessio Picariello kon dit weekend kampioen worden en loste deze verwachting zoals verwacht in. Nederlands succes was er op de Slovakia Ring door opnieuw een sterk podium van Beitske Visser en een poleposition voor rookie Stéphane Kox.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: ADAC

Er stonden vandaag op de Slovakia Ring nabij Bratislava twee races op het programma. Nicolas Beer mocht de eerste race vanaf polepositie starten, kampioenschapsleider Picariello deelde de eerste rij met de Deen. Marvin Dienst startte als achtste maar kende een weergaloze openingsfase. Al na drie ronden lag hij tweede achter Ralph Boschung die de leiding had overgenomen. Picariello kon na een safetycar periode vooraan weer aansluiten en samen met Boschung en Dienst weg rijden.
Met nog drie ronden te gaan raakten Boschung en Picariello elkaar aan het einde van het rechte stuk. Marvin Dienst kon zo optimaal profiteren en nam de leiding over. Die eerste plek zou hij niet meer afstaan, Dienst boekte zijn eerste zege in zijn ADAC Formel Master carrière. Picariello kon zijn titel veilig stellen door als tweede te finishen, Boschung moest zijn laatste podiumplek afstaan aan Jason Kremer en werd vierde. Beitske Visser reed opnieuw een prachtige wedstrijd en werd vijfde. Ook Indy Dontje en Stéphane Kox konden zich weer vooraan tonen. Zij werden respectievelijk zevende en achtste. De achtste plek van Stéphane Kox betekende polepositie voor race één, Indy Dontje mocht als tweede van start.

Slovakia Picariello

In die derde en laatste race was de volledige eerste startrij dus Nederlands getint. Kox kende meteen een goede start en wist haar leiding te behouden gedurende enkele ronden. Er stond opnieuw geen maat op Picariello die een kanon start maakte en de leiding na twee ronden overnam na een foutje van Stéphane Kox. Picariello won de wedstrijd maar kreeg dertig seconden straftijd na afloop van de wedstrijd omdat hij na het overschrijden van start finish erg hard afremde en Ralph Boschung zo fel hinderde dat hij de Belg amper kon ontwijken. Het was dus Ralph Boschung, teammaat van Stéphane Kox die zijn eerste zege boekte.

Slovakia Kox

De vijftien jarige Zwitser profiteerde optimaal van de voorsprong die hij en Picariello hadden opgebouwd. Achter het leidend duo ontstond een spannende strijd om het podium tussen Beitske Visser, Marvin Dienst en Jason Kremer. Het drietal wisselde voortdurend van positie. Kremer leek het te gaan halen maar Dienst ging er nog voorbij en pakte het laatste podiumplekje voor Visser en Kremer. Door de straf van Picariello schoof de hele top tien een plekje op waardoor Dienst tweede werd en Visser derde. Ook Indy Dontje profiteerde! Hij werd na een solide race vijfde op slechts drie seconden van de winnaar. De dame op polepositie moest genoegen nemen met een achtste plek maar kende toch een sterk weekend en keert terug naar huis met aardig wat punten!

Slovakia Visser

Beitske Visser was na afloop van de laatste race van het weekend erg tevreden met haar podium. 'Ik ben erg blij opnieuw op het podium te kunnen staan. De wagen was gedurende het weekend erg goed, helaas liep het tijdens de kwalificatie op vrijdag in de regen niet zoals gehoopt. Met een betere startpositie was nog meer mogelijk geweest. Ik trek met een goed gevoel richting Hockenheim waar ik hoop mijn tweede zege van het seizoen te kunnen boeken.'

Slovakia Picariello 2


De kersverse kampioen van 2013, Alessio Picariello was door het dolle heen na het behalen van zijn titel! Na een succesvolle carrière in de karting belandde de Belg via de Formule Renault 2.0 in de ADAC Formel Masters. Hij won meteen de eerste wedstrijd van het seizoen in Oschersleben en ging maar door met winnen. 'Formule 1 blijft mijn doel, ik moet realistisch blijven en weet dat het enorm zwaar zal worden. Maar begin dit jaar was de kans klein dat ik dit kampioenschap zou rijden, toch is het mij gelukt, en kijk, ik ben nu kampioen. Ik weet nu dat niets nog onmogelijk is!'


27, 28 en 29 september komt het ADAC Formel Master kampioenschap de laatste keer in actie op het F1 circuit van Hockenheim. Hopelijk hebben we daar opnieuw Nederlanders en Belgen op het podium!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet